13. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri za otroke in mlade

Že trinajsto leto zapored bo v Ljubljani potekal festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Tudi tokrat bo s kakovostnimi kulturnimi dogodki razveseljeval otroke in mlade. V pestrem programu, katerega tematska rdeča nit bo tokrat identiteta, bo gotovo prav vsak lahko našel kaj, kar bo vzbudilo njegovo zanimanje.

Pestro dogajanje v Ljubljani in tokrat prvič tudi v Cerknici

Program bodo tudi tokrat sestavljale gledališke, filmske, glasbene in plesne predstave, vodeni ogledi razstav, delavnice in druge dejavnosti, ki jih za otroke in mlade pripravljajo številne vladne in nevladne ustanove ter posamezniki. Letošnja novost je, da se festival Bobri odpravlja tudi na potep, tokrat prvič v Cerknico.

Otvoritev in zaključek festivala

Festival se bo 18. septembra odprl v Slovenskem mladinskem gledališču, s koncertom Dobr-bobr Katalena, ki ga bo, kot da slutiti že naslov, pripravila skupina Katalena. Tokrat se bo sicer predstavila v nekoliko drugačni zasedbi. Namesto pevke Vesne Zornik preostalim članom kot gostja pridružila violinistka Jelena Ždrale. Po dobrih dveh tednih, kolikor bo letos trajal festival, se bomo 2. oktobra od jesenskih Bobrov poslovili. Kot je že tradicija, bo zaključek v Centru urbane kulture Kino Šiška. Zaključna prireditev z naslovom Učenec plesnega modreca bo tokrat plesno obarvana. Pripravili jo bodo člani Urbane scene Ljubljana. Tako uvodni kot zaključni prireditvi bodo sledile delavnice, ki jih bodo vodili mentorji iz Javnega zavoda Mala ulica in Urbane scene Ljubljana.

Festival za otroke in mlade

Na letošnjem festivalu bo štiriintrideset producentov pripravilo sto trideset dogodkov, ki se jih bo lahko udeležilo več kot devet tisoč petsto obiskovalcev. Odvijali se bodo na petintridesetih prizoriščih.

Program je sestavljen tako iz prireditev, ki si jih je že moč ogledati na rednem programu gledališč oziroma kinodvoran, kakor tudi iz številnih novosti. V Kinodvoru bosta na primer premierno predvajana filma Potepanje papirnatega zmaja in Volkovi, krstno izvedbo pa bo doživela predstava Plesnega Teatra Ljubljana Povodni mož Ambrož.

Celoten program festivala si bo moč ogledati na spletni strani: www.bobri.si. 

 

Foto: festival Bobri

PREBERITE ŠE: Ta vikend v Velenju že 32. Pikin festival (+ ideja za nočitev, kjer 2 otroka bivata GRATIS)

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.