V Prekmurje po vodno sprostitev, tropsko izkušnjo in okušanje vina z razgledom

Tako zelo kot se je na področju turizma v zadnjih letih razvilo Prekmurje, se ni razvila nobena druga slovenska regija. Od kulinarične in nastanitvene ponudbe do predstavljanja pokrajine na inovativne načine z najsodobnejšo tehnologijo, Prekmurje drži visoko prvo mesto med slovenskimi destinacijami za popoln vikend odklop.

Spoznajte Prekmurje v Murski Soboti, ob Soboškem jezeru in v Expanu

Murska Sobota je središče Prekmurja. Ravno prav velika, da nudi vse, kar v mestu potrebuješ in ravno prav majhna, da lahko začutiš njen iskren utrip. Predlagamo, da se sprehodite po mestnem parku in obiščete Hranilnico prekmurskih dobrot. Na kavico se odpravite do dvorca Rakičan, ki ga obkroža čudovit park z igriščem za otroke. Za celodnevno dogodivščino izberite Soboško jezero, kjer lahko uživate v vodnih aktivnostih in v motoričnem parku na prostem. Ob jezeru stoji Expano, ki vam bo z najsodobnejšo tehnologijo predstavil Prekmurje v povsem novi luči.

Dvorec Rakičan z igriščem in kavarno. 

Moravske toplice, kmetija Puhan, Plečnikova cerkev in sladoled iz bučnega olja

Malo naprej od Murske Sobote, v Moravskih toplicah, se lahko potopite v zdravilno termalno vodo Term 3000. Največje terme v Sloveniji so odlična izbira tako na sončen dan kot ob deževnih dnevih. Dan v termah bo poskrbel za vsakega gosta, ne glede na to ali si želi sprostitve v savnah in topli vodi ali adrenalina na vodnih toboganih in na vodni skakalnici. Za piko na i predlagamo kosilo ali večerjo na kmetiji Puhan, ogled Plečnikove cerkve v Bogojini in bučni sladoled v čokoladnici Passero.

Za vas smo našli odlično ponudbo nastanitve v Lendavi, ki poleg nočitve nudi še eno od opisanih dogodivščin. Preverite TUKAJ

Terme 3000 za vse vrste užitkarjev.

Tropski vrt, Mlin na Muri in Bukovniško jezero

Za malce drugačno izkušnjo priporočamo Tropski vrt, kjer se boste ogreli ob pogledu na tropske rastline, pozabili na skrbi na veliki gugalnici in si privoščili orhidejo, ki bo na tropsko izkušnjo spominjala še doma. Na poti nazaj se nujno ustavite ob Bukovniškem jezeru, kjer se boste sprehodili skozi gozd poln energetskih točk, okusili domačo prekmursko hrano in se preizkusili v adrenalinskem parku. Če ostane še kaj časa in energije, obiščite še reko Muro in Mlin na Muri.

Tropski vrt Ocean orchids.

Za vas smo našli odlično ponudbo nastanitve v Lendavi, ki poleg nočitve nudi še eno od opisanih dogodivščin. Preverite TUKAJ

Lendava in Vinarium

Ko raziskujete Prekmurje, ne morete mimo Lendave. Na vrhu hriba nad Lendavo se že nekaj let dviguje visoki Vinarium. Na stolp, s katerega ob lepem vremenu vidite vse do Avstrije, Madžarske in Hrvaške, se lahko povzpnete po stopnicah ali z dvigalom. Na vrhu vas čakajo prostrani razgledi na okoliške vinograde. Izkušnja bo še lepša, če si boste na vrhu privoščili kozarček vina. Po ogledu Vinariuma se sprehodite po starem mestnem jedru Lendave.

Kozarec vina na vrhu Vinariuma, s čudovitim razgledom.

Goričko in Vulkanija

Goričko je območje, kjer je nekoč stal vulkan. Sprehodite se po vulkanskem gričevju, občudujte grad Goričko, ustavite se na kosilu ali kavi v gostilni Na jasi in obvezno obiščite Vulkanijo. Krtek Oli vas bo s pomočjo sodobne tehnologije in hologramov popeljal skozi vulkan. Naučili se boste nekaj o vulkanskih kamninah tega območja, se zabavali ob 4D kinu in se preizkusili v splošnem znanju o vulkanih. Priporočamo tudi podaljšano izkušnjo z modrim vlakcem, ki vas bo popeljal do kamnoloma. Gre za čudovito panoramsko vožnjo po Goričkem in iskanje “zaklada”.

Doživite Prekmurje za le 242€  (2x nočitev z zajtrkom za 2 osebi + vstopnina na eno od dogodivščin)

Lendava je odlično izhodišče za vse opisane izlete, zato kot nastanitev priporočamo lendavski Hotel Cubis. Hotel vas vabi po izjemni ceni za le 242€ za dve nočitvi z zajtrkom za dve osebi. Poleg nočitev z zajtrkom vas bodo razveselili še z brezplačno vstopnico za Terme 3000, Tropski vrt ali stolp Vinarium. To je ponudba, ki je ne smete zamuditi.

Za vas smo našli odlično ponudbo nastanitve v Lendavi, ki poleg nočitve nudi še eno od opisanih dogodivščin. Preverite TUKAJ

PREBERITE ŠE: Prekmurje: Rajhov recept za langaš, paprikaš in bezgov sladoled

Foto: Unsplash, Megabon, Anja Oman

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.