Ideja za romantični oddih: V Izolo po zvok valov in sanjske sončne zahode

Izola je edinstvena. Nekoč je bila otok, po čemer je tudi dobila svoje ime, danes pa je slovensko obmorsko mesto, ki je še vedno močno povezano z morjem in ribištvom. V Izoli se bosta lahko sprehodila ob čudoviti plaži, opazovala ladjice in si privoščila odlično večerjo.

Ko gre za slovenske romantične kraje, nam jih zlepa ne zmanjka. A obmorska mesteca so tista, ob katerih nam vedno znova zastane dih. Eno takih je Izola. V zadnjih letih je s prenovami mesta in plaž postala priljubljena destinacija predvsem v poletnih mesecih, najbolj romantična pa je prav v hladnejših mesecih, ko je vse mirno in zvok morja pride do pravega izraza.

5 idej, kaj početi v Izoli

Raziskujta izolsko podeželje

Izolsko zaledje poleg istrskega gričevja in romantičnih vasic vabi k aktivnemu preživljanju prostih dni. Kot kolesarja, pohodnika ali jezdeca se odpravita na pot spoznavanja naravne dediščine, vodnih virov ali zgodovine stare železniške proge Parenzane.

Uživajta v norih razgledih na Alpe

Sprehodita se vzdolž Sončnega nabrežja do starega izolskega mandrača vse do vište Svetilnik. Mrzla zimska jutra so tam še posebej čarobna, saj lahko takrat občudujeta zasnežene Alpe v pastelnih odtenkih.

Sprehodita se skozi marino ali pa si jo oglejta od daleč

Sprehodita se po marini, med mnogimi čolni in ladjicami. Ali pa si privoščita še bolj romantičen pogled od daleč – skozi botanični park se povzpnita do najvišje točke mesta, do cerkve svetega Mavra. Iz vište Zvonik se vama razgrne pogled na staro mestno jedro in izolsko marino.

Privoščita si lokalno, domačo večerjo

Lokalni gostinci so v Izoli vključeni v pobudo Kilometer nič, kar pomeni, da na krožniku vedno dobite pristne jedi iz lokalnih, svežih in zdravih sestavin.

Sprehodita se do Kopra

Spomladi 2017 se je končno uresničila pobuda o zaprtju za promet na poti tik ob morju, ki jo domačini imenujejo »Riva Lunga«. 6,5 km dolga cesta ob morju vodi od centra Izole do centra Kopra in bo pomenila čudovit izlet.

Romantičen paket za 2 v hotelu Keltika

Hotel Keltika je majhen, prijeten hotel na slovenski obali. Nahaja se v Jagodju, ki velja za bolj miren del mesta Izola. Do lepo urejene plaže Simonov zaliv je potrebnih le 5-10 minut hoje. Za najbolj romantičen mesec v letu so pripravili posebno privlačno ponudbo s presenečenjem. Preverite na TEJ POVEZAVI. 

 

Če vas zanima še več ponudb v slovenskih romantičnih mestih, sledite TEJ POVEZAVI. 

Foto: Unsplash, Megabon

PREBERITE ŠE: To je TOP 10 najbolj romantičnih destinacij po izboru našega uredništva

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.