Kaj imajo otoki, česar drugje ne vidite?

Otoki, posebej skriti in ljudem neznani kotički, so ponavadi nebrušeni diamanti. Kot takšne jih najraje odkrivajo in brusijo turisti. V nadaljevanju preberite, kaj vas bo navdušilo na počitnicah na otoku.

Otoki so manj oblegani kot ostala celina

Imate radi mir in umirjene počitnice? Ste radi daleč od mestnega vrveža? Potem je izbira pravega otoka gotovo zadetek v polno. Manjši otoki vam ponujajo prav to. Številni turisti, ki obiščejo takšne otoke, pravijo, da so to pravljični kraji. Slabih 6 km2 površine meri otok Veliki Brion. Tudi njega mnogi postavljajo v okolje pravljice. Pravijo, da je majhen na pogled a neskončen po svoji lepoti.

Raj za gurmane

Seveda ljubitelji hrane uživajo povsod, kjer se dobro je. A lokalna hrana, sestavine in pridelki gotovo prispevajo k res odlični prehranski izbiri. Šolta in domačini vam bodo ponudili odlično domače olivno olje, grozdje, vino in med. Že samo ob okušanju boste uživali. Predstavljajte si kombinacijo naštetih jedi z ostalimi lokalnimi pridelki …

Čudovite plaže

Prepričani smo, da ste že slišali za plažo Sakarun. Če bi jo videli na sliki, ne bi niti pomislili, da jo najdete tako blizu nas. Zlahka bi rekli, da si jo lastijo tropski otoki. Ampak ne, plaža Sakarun in Dugi otok vaju pričakujeta pri sosedih. Naj vas navdušita turkizno morje in beli pesek, ki prekriva plitvo morsko dno.

Želite videti slavne igralce in športnike?

Četudi si mogoče ne predstavljate, lahko med večerjo za sosednjo mizo opazite Evo Longorio. Kaj pa če poleg vas na plaži leži Sylvester Stalone? Če si želite videti nekoga slavnega, imate za to veliko možnosti na enem od hrvaških otokov. Zelo radi si oddahnejo pri naših sosedih in na čudovitem morju uživajo na pregrešno dragih jahtah. Pa tudi na večernem sprehodu jih lahko srečate. Zato naj bodo otoki na vašem seznamu za dopust.

Na Megabonu je na voljo precej ponudb, s pomočjo katerih lahko preverite, če zgornje trditve držijo. Izberite otok, ki vam ustreza. Poiščite termin, ki bo za vas idealen. Izberite število noči in pohitite z rezervacijo. Čakajo vas odlične destinacije, akcijske cene in nore ponudbe ter čudoviti otoki.

Avtor: Amra Halilović
Vir fotografij: Megabon, Shutterstock

Preberite še:

Ajda Sever, ki živi v Avstraliji: »Ljudje me velikokrat sprašujejo, kako si lahko privoščim takšen način življenja, a v resnici sploh ni tako težko.«

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.