Ko obiščete Golte, boste deležni brezmejnih razgledov, zelenih poti, aktivnosti v naravi in razvajanja v Wellness hotelu Montis. Letošnja novost pa je pustolovski park, ki bo navduševal tudi med krompirjevimi počitnicami.

Z najdaljšo nihalko v Sloveniji se boste iz doline pripeljali na 1400m nadmorske višine. Svež gorski zrak bo zajel vaša pljuča, vaše oči pa bodo osupnile nad čudovitimi razgledi. Golte so prava izbira v vseh letnih časih.

Najlepše iz dveh svetov

Golte so visoka kraška planota v vzhodnih Kamniško-Savinjskih Alpah. Površje je iz apnenca, na njem pa so kraške vrtače, jame in suhe doline. Kraški svet »golta«, torej požira vodo, to pa je dalo planoti tudi ime.

Sprehodi po Golteh so nekaj posebnega, saj na njih doživite najboljše iz dveh svetov: Alpski svet z visokimi gorami pobeljenimi s snegom in zeleni kraški svet, ki ga oblikuje voda.

Od Alpskega vrta do SUPanja

Na Golte se lahko podate na sprehod po gozdovih. Priporočamo Pot po Golteh, ki predstavi številne naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti.

Ljubitelji botanike boste lahko uživali v Alpskem vrtu, ki ponuja več kot 100 tipičnih alpskih rastlin. Sprehod skozi vrt, ki traja približno eno uro, je idealna priložnost za vse, ki si želite spoznati skrivnostno moč zdravilnih rastlinic.

Golte se ponašajo tudi z enim največjih vzponov v Sloveniji, ki je primeren tudi za najbolj vzdržljive cestne kolesarje. Za vse, ki ste radi v višavah, priporočamo spust s padalom ali zip line, s katerim lahko doživite 200 metrov adrenalinskega spusta v osrčje krajinskega parka.

Pri Koči Trije ploti pa se lahko preizkusitev SUPanju.

Če vam vse to še ni dovolj, se lahko pa odločite za obisk podzemnih poti, kjer si lahko ogledate pojave, ki jih izoblikuje moč vode. Na Golteh vam dolgčas zagotovo ne bo!

Novost 2023: Pustolovski park Avantura Golte 

Pustolovski park Avantura Golte je namenjen vsem športnim entuziastom, otrokom, družinam in ljubiteljem izzivov. Nahaja se na 1.468 metrih in obsega 6 prog, od katerih je ena šolska. Skupno ima park 57 elementov, zahtevnosti prog pa so različne- Park lahko naenkrat sprejme do 90 oseb, dolžina pa traja 2 – 3 ure. Otroci pod 15. letom starosti lahko uporabljajo proge le v spremstvu staršev ali odgovorne polnoletne osebe.

 Wellness Hotel Montis

V objemu krajinskega parka Golte stoji Wellness Hotel Montis, ki vam omogoča prijetno namestitev v udobju štirih zvezdic.

Poleg arhitekturno dovršenega rustikalnega ambienta, boste očarani tudi nad izjemno in popolno kulinariko, s poudarkom na domači, lokalno pridelani hrani. Izpod rok kuharskega mojstra boste svoje brbončice razvajali s tradicionalno slovensko hrano, s pridihom sodobnosti in z okusom po lokalnih značilnih sestavinah iz narave.  Izvrsten okus bo dopolnilo vrhunsko domače vino ali craft pivo iz lokalnih butičnih pivovarn.

V Wellnessu hotela se lahko sprostite v toplem objemu visokogorja in umirite vse svoje čute. Srce wellnessa je prostor s štirimi različnimi savnami, manjšim bazenčkom za noge, masažnim bazenom, ledenim gejzirjem in ambientnimi prhami. Privoščite pa si lahko tudi masažo in poskrbite za popolno sprostitev in regeneracijo telesa.

 

Za ugodno nastanitev v Wellness Hotelu Montis, za celo družino, z zajtrkom in večerjo ter obiskom adrenalinskega parka, kliknite TUKAJ

 

PREBERITE ŠE: Izlet, ki vam bo polepšal začetek jeseni

 

Foto: Wellness hotel Montis

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.