Korčula: To je 5 najlepših plaž tega čudovitega otoka

Otok Korčula je edinstven raj na Zemlji, znan po svojih osupljivih plažah. Predstavljamo vam najlepše plaže, ki bodo presegla vsa vaša pričakovanja.

Vela Pržina

Ko si predstavljate najlepše plaže, je Vela Pržina prva, ki vam pride na misel. Ta slikovita peščena plaža se nahaja v kraju Lumbarda in je priljubljena tako med domačini kot obiskovalci. S svojo kristalno čisto vodo in mehkim peskom je idealna destinacija za sprostitev in uživanje v sončnih žarkih.

Pupnatska Luka

Skrita med skalami in bujno vegetacijo – Pupnatska Luka, je ena izmed najlepših plaž na otoku Korčula. Ta zalivska plaža vas bo navdušila s svojimi turkiznimi vodami in slikovitim okoljem. Bodite pripravljeni na osupljiv pogled na morje, ki vam bo vzel dih.

Otok Proizd

Če želite pobegniti od gneče in se potopiti v mirno oazo, se odpravite na otok Proizd, ki se nahaja le nekaj minut vožnje s čolnom iz Vele Luke. Ta očarljiv otok je znan po svojih idiličnih plažah, obkroženih s kristalno čistim morjem. Uživajte v sončenju na skalah ali se osvežite v mirnih zalivčkih.

Bilin Žal

Za tiste, ki si želijo večje aktivnosti, je Bilin Žal prava izbira. Ta plaža v bližini kraja Lumbarda je idealna za vodne športe, kot so deskanje na vodi, kajtanje in jadranje na deski. S svojimi močnimi vetrovi in ugodnimi pogoji je pravi raj za ljubitelje adrenalinskih doživetij.

Bačva

Če iščete skrito zakladnico miru, potem se podajte na plažo Bačva. Ta čudovita prodnata plaža, obdana z bujno vegetacijo, je idealna za tiste, ki si želijo pobegniti od vsakodnevnega vrveža. Znana je tudi po svojem čudovitem sončnem zahodu, ki ustvarja romantično vzdušje.

Iščete ugodno ponudbo za počitnice na čudoviti Korčuli?
Odlične ideje boste našli na TEJ povezavi

 

PREBERITE ŠE: Na dopust nikar brez teh stvari!

Foto: Shuttestock

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.