To so razlogi, zakaj je Korčula najboljša poletna destinacija 2022

Korčula je eden najbolj zelenih in fotogeničnih hrvaških otokov. Navdušila vas bo z najlepšimi plažami, dalmatinskim načinom življenja, okusno hrano, čisto vodo in bogato zgodovino. To poletje jo preprosto morate obiskati. To so razlogi, zakaj:

Na Korčuli (še) ni gneče in jo je možno doživeti v vsej njeni pristnosti

Korčula je zaradi svoje odmaknjenosti še zelo pristen otok. Čeprav je samo mesto že od nekdaj priljubljeno in polno svetovnih zvezd, so zalivčki in manjše vasice še vedno popolnoma divje in ne nudijo turistične ponudbe, ki je značilna za otoke višje v Dalmaciji. Tudi v najvišji sezoni boste na Korčuli lahko našli popolnoma samotno plažo. Sploh na jugu otoka, kjer je narava še popolnoma nepokvarjena in kjer lahko najdete zalivčke, z okrnjeno ali popolnoma brez turistične ponudbe.

Korčula je otok na katerem lahko cel dan v miru ležite na plaži in uživate v zvoku valov in škržatov, ali pa jo aktivno prekolesarite, raziščete vse njene jame, zalive in vasice. Korčula je otok, ki ustreza vsakomur.

Korčula je dom nekaterim najlepšim plažam na svetu

Plaže na Korčuli se vsako leto uvrščajo na lestvice najlepših svetovnih plaž. Z dobrim razlogom. Imajo čisto vodo, turkizne barve,  neokrnjene plaže in veliko sence. Plaža na korčulanskem otočku Proizd je celo zmagala za plažo z najbolj čisto morsko vodo. Poleg nje so najbolj znane plaže še:

 • dolga peščena plaža Lumbarda
 • prodnata plaža ob lokalu La banya
 • dolga prodnata plaža v Pupnatski luki
 • Prižba
 • Priščapac
 • plaža z zdravilnim blatom Istruga
 • plaža Bilin žal
 • Bačva

Na Korčuli boste odlično jedli in pili

Korčula slovi po odlični lokalni hrani in vinu. Toplo podnebje in rodovitna prst ji omogočata vinogradništvo in kmetijstvo. Če je v mestu Korčula več restavracij z Michelinovim priznanjem, je v zaledju in obmorskih vasicah poudarek na domačem. Odlično boste jedli ob obisku številnih kmetij in ob obisku vaških konob. Priporočamo Konoba na Korčuli, ki jo morate obiskati

Če si boste kuhali sami, boste na tržnici dobili svežo, domačo zelenjavo, polno okusa. Ribe in morske sadeže pa bodo ribiči pripeljali naravnost v vaš zaliv. Če boste želeli več, se odpravite na tržnico v Velo luko. Tam boste dobili tudi domači kis, olje, zelišča in vložene lokalne dobrote.

Ko boste na Korčuli, boste jedli svežo morsko hrano in domačo zelenjavo, oboje začinjeno z lokalnimi zelišči in domačim oljčnim oljem. Avgusta si boste fige, granatna jabolka, breskve in mandlje lahko nabrali kar iz dreves. Nikar pa domov ne odidite ne da poskusite lokalna vina Grk in Pošip. V centru Korčule se obvezno ustavite tudi v slaščičarni Cukarin.

Korčula je divja in prvinska ter urbana in sodobna hkrati

Korčula se hitro razvija v turistično destinacijo. Z odprtjem mostu na Pelješac, bo njena priljubljenost še narasla. Trenutek za obisk je torej zdaj, ko je Korčula v popolnem ravnovesju neokrnjene narave na eni in sodobne ponudbe na drugi strani. Za mir obiščite Pupnatsko luko in Istrugo, za sodobno zabavo pa Lumbardo in La banyo.

Preverite ponudbo izjemnih nastanitev na Korčuli TUKAJ. 

Na Korčuli boste lahko obiskali pomembna zgodovinska mesta

Na Korčuli lahko obiščete tri večja in zgodovinsko pomembna mesta:

Mesto Korčula je domnevno rojstno mesto svetovnega popotnika Marca Pola. Mesto na rtu otoka, ograjeno z visokim obzidjem, ki ga dopolnjuje čudovita arhitektura v notranjem delu, imenujejo tudi “Mali Dubrovnik”. Tu se lahko sprehodite po ozkih, kamnitih mestnih uličicah, občudujete ogromne jahte v marini, se udeležite koncerta ali pa si privoščite vrhunsko večerjo s pogledom na morje.

Vela Luka je največje korčulansko pristanišče. Poznana je tudi kot dom pokojnega pevca Oliverja Dragojeviča, saj tam stoji njegova rojstna hiša in sedaj tudi njegov grob. Je izhodiščna točka za trajekt do Splita in za izlete do Proizda. Obiščite Velo Luko, če vas mikajo domači izdelki, stojnice, tržnica, ribarnica, pekarna, kavica ob morju ali ribiška zabava ob večerih.

Blato je največja vas na otoku. Nahaja se med obema velikima morskima mestoma, v zaledju otoka. Je stara otoška naselbina, z bogato zgodovino, kjer poleti potekajo kulturni in glasbeni festivali.

Korčula je odlična izhodiščna točka za najlepše izlete v južni Dalmaciji

Pot do Korčule je iz Slovenije res precej dolga. Najhitreje jo boste dosegli s trajektom iz Splita ali iz Ploč (in potem še iz Orebiča). Ampak, ko ste enkrat tam, ste blizu naravnih in kulturnih znamenitosti, ki se zagotovo nahajajo na vašem bucket list seznamu.

Iz Korčule lahko obiščete:

 • otok Mljet
 • otok Lastovo
 • mesto Ston
 • mesto Dubrovnik
 • dolino reke Neretve
 • mesto Mostar
 • mesto Split
 • polotok Pelješac

Korčula je otok, ki vas zagotovo ne bo razočaral. Je tako pristen in divji, tako domač in tako sanjski, tako poln in miren hkrati, da boste doživeli vse tisto, kar ste si za poletni dopust vedno želeli. In vračali se boste. Znova in znova,

Preverite ponudbo izjemnih nastanitev na Korčuli TUKAJ. 

 

Foto: Shutterstock, Unsplash

PREBERITE ŠE: Konoba na Korčuli, ki jo morate obiskati

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

Korčula: Jadranski otok, ki vedno očara

Korčula, šesti največji otok v Jadranskem morju, je priljubljena počitniška destinacija tudi med Slovenci. Ponuja raznolike aktivnosti, čudovito naravo in čiste plaže ter mamljivo kulinariko, seveda pa ne gre brez pristnega domačega vina in olivnega olja.

VANDRAJ priporoča: Izbor vrhunskih nastanitev na Korčuli, ki ne udarijo po žepu

Otok Korčula je lepo obraščen, zaradi gostih črnih borovcev pa so ga nekoč klicali kar Črna Korčula. Nanj boste prispeli s trajektom iz Splita ali Orebića, pestra pa je tudi ponudba nastanitev (KLIK). Otok je razgiban in ponuja številne zalive, kjer se lahko na lepih plažah predajate morskim radostim, živahno pa je tudi mestno življenje.

Korčula: Obzidje, srednjeveške ulice in Marco Polo

Otok Korčula ima tudi istoimensko glavno mesto, ki je obdano z obzidjem, srednjeveške ulice pa obkroža osem lepo ohranjenih stolpov. Prav to mesto pogosto imenujejo kar mini Dubrovnik, saj nanj spominja s svojo zgodovinsko obarvano arhitekturo, vklesano v kamen na majhnem polotoku.

In kaj ima s tem otokom slavni popotnik Marco Polo? Njegovo ime boste na otoku pogosto zasledili, to pa zato, ker naj bi bil to njegov rojstni kraj! Prav s tega otoka izvirajo tudi korenine nogometaša Diega Maradone, od koder sta v Argentino migrirala njegova babica in dedek. Mimogrede, Diego je svojo najstarejšo hči Dalmo poimenoval pa Dalmaciji. Že pakirate?

VANDRAJ priporoča: Izbor vrhunskih nastanitev na otoku Korčula

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Rovinj: Obmorski resort v borovem gozdu, ki nas je resnično očaral

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Čudoviti kotički: Ne boste verjeli, da je vse to fotografirano pri naših sosedih!


Danes je v obdobju družbenih omrežij, ko vsak deli fotografije s potovanj na Instagramu, idej za izlet na pretek. Sprehodili smo se že po Sloveniji in si ogledali njene idilične destinacije, ki preplavljajo Instagram (TUKAJ). Tokrat pa vam bomo postregli z lokacijami, ki se skrivajo pri naših južnih sosedih. Na Hrvaškem je kar nekaj destinacij, ki jih lahko preverite s klikom na spletu ali jih obiščete v živo in se na lastne oči prepričate, kako čudovite so.

Pokopališče Mirogoj v Zagrebu

Četudi zveni malce nenavadno, pokopališča pritegnejo številne turiste. Sicer nas asociirajo na žalost in smrt. A so to kraji, kjer lahko občutite popolno tišino in mir, si pogledate čudovito arhitekturo in se sprehodite skozi prelepe parke. Eno od takšnih mest, ki krasi Zagreb (KLIK) je pokopališče Mirogoj. Impresivna gotska arhitektura, dolge arkade in dih jemajoče skulpture, ki jih je oblikoval Hermann Bollé, so samo nekateri od razlogov, zakaj obiskati to čudovito mesto pri naših sosedih.


Dioklecijanova palača v Splitu

Ta palača je eno od najbolje ohranjenih spomenikov rimske arhitekture, ki krasi Split (KLIK). Zgrajena je za rimskega cesarja Dioklecijana. Najprej je imela vlogo luksuzne vile, nato poletne počitniške hišice in rimskega vojaškega kampa. Četudi se je z leti njen videz precej spremenil, so sledi zgodovine še vedno vidni. Danes si jo lahko ogledate v središču Splita, in sicer brez dodatnih stroškov. Če vas zanimajo podzemna nahajališča, kjer se je v palačo vstopalo z morske strani, boste za ogled morali kupiti vstopnico.


Stari grad v Dubrovniku

Če želite obiskati Dubrovnik zaradi njegovih zgodovinskih lepot, čudovitega morja ali Igre prestolov, vas to najbolj južno mesto na Hrvaškem ne bo razočaralo. Vsaka lokacija v Dubrovniku je vredna fotografiranja za Instagram, a ena je daleč najbolj priljubljena. Če se odpravite proti severu mesta in vstopite v žičnico, vas bo na vrhu pričakal eden od najlepših razgledov v Dubrovniku. Povratna vozovnica znaša 170 kun.

Stopnice do raja na Hvaru

Poleg kristalnega morja, odlične hrane in mogoče kakšna znana osebnost, vas bo tu pričakalo nešteto možnosti za fotografiranje. A tudi tu se nahaja eno od mest, ki ga lahko najdete na skoraj vsakem Instagram profilu. Govorimo o stopnicah do raja (ali Stairway to Heaven), kjer lahko spijete dobro kavo in uživate v trenutku.

Moro plaža Stupe blizu Korčule

Ena od letošnjih najbolj fotografiranih plaž je gotovo Moro plaža Stupe. Nahaja se na majhnem otoku Stupe, nedaleč od Korčule. To mesto je pravzaprav na novo odprta restavracija ob plaži, kjer lahko uživate v kosilu ali večerji. Ne pozabite se nastaviti sončnim žarkom in posneti fotografijo na znanih gugalnicah ali s plavim okvirom.

View this post on Instagram

Swinging in the sea breeze 🦋

A post shared by Emilyhancock (@_emilyhancock) on

Atelier Charm v Rovinju

Pred to šarmantno trgovino, nedaleč od središča Rovinja, boste našli mesto, ki je največkrat fotografirano mesto v Rovinju. Govorimo o ulici, ki se nahaja med starimi stavbami, in vodi do samega morja. Na koncu ulice vas pričakujejo romantično okrašeni stoli in mize. Na vsakem Instagram profilu bodo videti čarobno.

Ulica dežnikov v Novigradu

Še eno mesto, kjer lahko posnamete čudovito fotografijo za svoj Instagram profil, nam ponuja Istra (KLIK). To, nekoč ribiško, mesto je postalo idealna poletna destinacija za turiste iz celega sveta. Zaradi svoje bližine slovensko-hrvaški meji pa je zelo privlačen za slovenske turiste. Ravno zdaj je pravi čas, da obiščete Rovinj in objavite čudovito fotografijo z ulice dežnikov.

Foto: Instagram, Unsplash

PREBERITE ŠE: Najbolj idilične destinacije v Sloveniji, ki preplavljajo Instagram

Korčula: Top 5 idej za ugoden poletni dopust

Korčula, eden najlepših dalmatinskih otokov tudi letos vabi na sproščujoč dopust! Za vas smo pripravili 5 odličnih idej za ugodno nastanitev na tem čudovitem otoku!

Adria All Inclusive Hotel 3*

Lociran v Veli Luki in le nekaj metrov od morja. All inclusive storitev ponuja popolno brezskrbnost in uživanje ob bazenu, na plaži ali ob raziskovanju okolice. Presenetile vas bodo tudi ugodne cene skozi celotno sezono. Preverite tukaj.

Port 9 Hotel 4*

Izredno fotogeničen hotel vas pričakuje v mirnem zalivu, le dva kilometra od mesta Korčula. Naj vas navdušijo bazen s panoramskim razgledom, okusna kulinarika, naravna okolica in prijazno osebje! Ponudbe s popusti do kar 38% preverite tukaj.

Hotel Posejdon 3*

All inclusive light storitev vas pričakuje v Hotelu Posejdon, v Veli Luki. Idilična lokacija tik ob plaži in le 1,2 km od centra mesta poskrbi za brezskrbno sproščanje v vseh poletnih mesecih. Hotel je primeren tako za družinski oddih, kot tudi za romantično sproščanje v dvoje. Preverite ponudbe tukaj.

Hotel Marko Polo 4*

Korčula ponuja ogromno čudovitih možnosti za čaroben in nepozaben oddih. Takšne trenutke lahko doživite tudi v Hotelu Marko Polo v bližini mesta Korčule. Sprehodite se do centra, raziščite konobe, trgovine s spominki, ali pa se predajajte soncu in morju na plaži ob hotelu. Ne spreglejte popustov vse do 47%. Izberite svojo ponudbo tukaj.

Hotel Park 3*

Mesto Korčula ponuja tudi nastanitev v hotelu Park. Tik ob slikoviti plaži in nedaleč stran od mestnega jedra, hotel ponuja vse, kar potrebujete za super dopust! Poletne ponudbe za hotel Park vas čakajo tukaj.

Vas mika Korčula? Ne zamudite odličnih cen in bogatih ponudb, ki jih nudi Megabon! Izberite svoj hotel in se predajte sproščanju na tem nepozabnem in lepem dalmatinskem otoku!

Foto: Korčula Hotels, Shutterstock

Korčula: Odlični razlogi, zakaj letos tja na dopust

Vsem dobro znan dalmatinski otok Korčula že vrsto let privablja turiste iz vsega sveta. Otok je postal priljubljen predvsem zaradi svojih čudovitih plaž, čistega turkiznega morja in pa seveda nepogrešljivega dalmatinskega šarma, ki je prisoten na prav vsakem koraku.

Od olivnega olja do domačega vina

Ob vseh svojih naravnih lepotah, ki jih zares ni malo, pa je gostom na voljo tudi bogata turistična ponudba, na čelu z mamljivimi okusi dalmatinske kulinarike. Najbolj znana kulinarična proizvoda Korčule sta seveda olivno olje in domače vino.

Sprehod skozi ozke kamnite ulice

Ob okusni hrani vam bodo zagotovo všeč tudi ozke in kamnite ulice, stare stavbe s pisanimi polknicami, bujne bugenvilije in ostale rastline, ki se bohotijo na vsakem koraku. Dih vam bo zastal tudi ob pogledu na sončne zahode, ki s svojimi ognjenimi barvami nudijo idealno vzdušje za romantično uživanje na plaži ali na sprehodu. Ob vsem tem pa boste čez dan lahko uživali v čudovitih peščenih plažah, ki jih ponuja Korčula (ponudbo preverite TUKAJ). Ko boste že ravno tam pa ne pozabite raziskati skritih zalivov, ki jih na Korčuli kar mrgoli! Pesek, sonce, morje in vi. Je lahko še bolj popolno?

Ob raziskovanju te dalmatinske lepotice pa nikar ne pozabite na številne možnosti za šport in rekreacijo! Ob kolesarjenju, teku, raziskovanju pohodniških poti in seveda plavanju, vam je na voljo tudi pester nabor dodatnih aktivnosti kot so kajtanje, potapljanje, supanje, jadranje, … Korčula je zares idealna destinacija za vse tiste, ki obožujejo šport in rekreacijo!

Zelo razvit turizem je poskrbel za svoje goste v vseh letnih časih. Številni hoteli so zrasli tik ob najlepših plažah in gostom nudijo udobno namestitev na tem sanjskem otoku.

Bogat izbor nastanitev ponuja tudi Megabon – izkoristite visoke popuste in bogate ponudbe, ki so na voljo in se odpravite na sanjski oddih! Preverite ponudbe TUKAJ.

Fotke: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Lizbona in top 5 lokacij, ki bodo videti čudovito tudi na fotografijah

Poznaš vse skrivnosti Korčule?

Otok Korčula je eden najlepših hrvaških otokov, ki s svojo naravo, živahnim utripom in raznoliko ponudbo nikoli ne razočara. O Korčuli smo sicer že pisali, kaj početi na tem krasnem otoku, si lahko prebereš tukaj. Nismo pa se spotaknili ob zanimivosti, ki otok naredijo še bolj očarljiv.

# Korčula je šesti največji otok v Jadranskem morju in tako zelo priljubljen prav zaradi tega, ker ima vsakemu nekaj za ponuditi.

korcula_shutterstock_444445285

# Je rojstni kraj najslavnejšega popotnika in trgovca, Benečana Marca Pola, ki je s sedemnajstimi leti odšel na potovanje po Aziji.

September na Korčuli se sliši popolno, kajne? Preveri ugodne MEGABON ponudbe!

korcula_2_shutterstock_10827862

# Vela Luka je danes le senca enega večjih pristanišč v vzhodnem delu Jadrana, ki je nekoč bilo tukaj. Danes vidimo v tem zaspanem mestecu obiskovalce s sladoledom v roki, nekoč pa so tukaj močne roke natovarjale na ladje vino in bogate pridelke.

korcula_4_shutterstock_421439287

# Blato je danes največje mestece na otoku in se nahaja v notranjosti Korčule. Zanimivo je, da so tudi prvi naseljanci otoka našli svoj prostor prav v Blatu. Tukaj so kraljevali Rimljani in Iliri, danes pa Blatu vlada umirjen duh in brezčasnost, ki ga je vredno obiskati.

korcula_5_shutterstock_422088097 (1)

# Korenine enega najbolj slavnih nogometašev Maradona Diega izvirajo iz Korčule. Njegova prababica originalno Cariolichi, kasneje preimenovana v Salvadoro je s svojim očetom Meteom zapustila Korčulo na koncu 19. stoletja. Diego je svojo najstarejšo hči Dalmo poimenoval pa Dalmaciji.

korcula_6_shutterstock_206719153

September na Korčuli se sliši popolno, kajne? Preveri ugodne MEGABON ponudbe!

Foto: Shutterstock

Korčula – otok, kjer vsak najde nekaj zase

Korčula vabi v svoj objem vse tiste, ki hrepenite po naravnih lepotah, dobrem vinu, možnostih za šport, kulturnih prireditvah, zgodovinskih dodatkih in na vse zadnje po brezskrbnem poležavanju na eni izmed čudovitih plaž, ki jih ponuja otok. Do njega lahko pridete s trajektom iz Splita in iz Orebića, ki kraljuje na Pelješacu.

Korčula – mesto, kjer je vse poimenovano po Marku Polu

Korčula je glavno mesto otoka, katerega velikokrat poimenujejo tudi »mini Dubrovnik«, saj ima podobno strukturo starega mestnega jedra kot Dubrovnik. Le da tam ne najdeš imena Marko Polo, ki te bo na Korčuli spremljalo na vsakem koraku. Zgodovinarji se sicer o tem še prerekajo, a vseeno, Korčula naj bi bila rojstni kraj velikega popotnika in raziskovalca Marka Pola, ki naj bi se na Korčuli rodil leta 1254.

Korčula je tipično jadransko mesto, kamor se zvečer hodi na sprehode s sladoledom v roki, poje kakšne dobrote na obzidju starega mesta, popije vrhunsko vino in z očmi na preži za vsem, kar se dogaja. Prijetne dalmatinske pesmi, ki jih pod arkadami danes te in jutri druge vile, poje katera od otoških klap, se k tem opravilom čudovito podajo. Če ti od celodnevnega aktivnega uživanja ostane še kaj energije, pa si v enem najlepše ohranjenih srednjeveških mest na Mediteranu lahko ogledaš katedralo svetega Marka, Gospejino cerkev, mestni muzej, renesančne palače, mestno obzidje in trdnjave, pa seveda rojstno hišo Marka Pola, ki morda z njim sploh nima nobene povezave. Očaralo te bo tudi mestno obzidje.

V mestu se skozi poletje odvijajo številna dramska, glasbena in folklorna dogajanja, med katerimi najbolj odmeva živahna in pisana Moreška, viteški ples z meči, ki je na otoku prisoten že od 15. stoletja. Ples prikazuje antično zgodbo o borbi dveh kraljev, ki se bijeta za roko prelepe gospodične.

korcula_shutterstock_302686424

V Blato, kjer se čas ustavi

Zagotovo te bo navdušilo mesto Blato, ki se nahaja v osrčju otoka in je nekaj posebnega. V preteklosti so se ljudje množično izseljevali iz tega mesta v Avstralijo in Južno Ameriko, kjer še danes živi več Blatčanov, kot pa v samem mestu. Ampak ti, ki so ostali, se niso predali. To je eno redkih mest, ki ne živi od kreditov, ampak posluje pozitivno in skrbi za svoj podmladek. Ti imajo kvaliteto življenja, katerega jim marsikdo zavida. Tako recimo mlade družine, ki živijo v tej občini, za novega člana prejmejo 5 tisoč kun, za drugega 10 tisoč, za tretjega 60 tisoč in za četrtega 72 tisoč kun. Občina prav tako štipendira svoje študente, da bi se vrnili nazaj na otok. Namen tega je, da mlademu človeku zagotovi delovno mesto v roku šestih mesecev po končanem študiju. Če sami tega ne morejo zagotoviti, denarja od študenta ne zahtevajo nazaj.

korcula_blato_shutterstock_422088097

Za vsakega nekaj

Po tem, ko boš na otoku morda pokuril vse opcije kot so lenarjenje na plaži (plaža Banje in Luka Korčulanska v mestu Korčula, Vela Pržina in Tatinja v Lumbardi, zaliv Bačva in Žitna…), kolesarjenje med vinogradi, potapljanje v modrih špiljah, surfanje, veslanje kajaka, planinarjenje, piknikiranje, je čas, da skočiš na sosednji otok. Korčula namreč s svojo lego ponuja možnosti raziskovanja širše okolice tega dela Jadrana. Iz Korčule se lahko odpraviš na otok Mljet, Lastovo,  polotok Pelješac, Dubrovnik, Split in še marsikaj bi se našlo.

korcula_shutterstock_69251413

Vela Luka, malo mesto za velik počitek

» Velu Luku mala ne zaboravi…«, poje domačin Oliver Dragojević. Vela Luka je majhno mestece, ki se nahaja na zahodnem delu otoka in je obdano s številnimi zalivi. Pohvali se lahko z lepim panoramskim razgledom in kristalno modrim morjem v bližini otoka Proizd. V samem centru mesteca se nahaja hotel Korkyra 4*, ki predstavlja kombinacijo lagodnega življenjskega stila s storitvami, prilagojenimi vsakemu posamezniku. Za štiridnevno razvajanje s pol penzionom na sončnem otoku, boš s svojo drago, dragim, prijateljem ali prijateljico užival za 289€.

Da ne pozabimo na domačine, ki ti bodo z veseljem dali steklenico vina, nekaj kosov pršuta in rade volje poklepetali. Ne čudi se, če ti bodo sredi sezone morda omenili, kako zelo so utrujeni, ker je dan tako zelo dolg in da vmes malce zaspijo, da prej mine. Mi pa verjamemo, da bodo tvoji dnevi na Korčuli zapolnjeni z marsikatero lepo dogodivščino.

Foto: Shutterctock

korkyra

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.