Korčula: Odlični razlogi, zakaj letos tja na dopust

Vsem dobro znan dalmatinski otok Korčula že vrsto let privablja turiste iz vsega sveta. Otok je postal priljubljen predvsem zaradi svojih čudovitih plaž, čistega turkiznega morja in pa seveda nepogrešljivega dalmatinskega šarma, ki je prisoten na prav vsakem koraku.

Od olivnega olja do domačega vina

Ob vseh svojih naravnih lepotah, ki jih zares ni malo, pa je gostom na voljo tudi bogata turistična ponudba, na čelu z mamljivimi okusi dalmatinske kulinarike. Najbolj znana kulinarična proizvoda Korčule sta seveda olivno olje in domače vino.

Sprehod skozi ozke kamnite ulice

Ob okusni hrani vam bodo zagotovo všeč tudi ozke in kamnite ulice, stare stavbe s pisanimi polknicami, bujne bugenvilije in ostale rastline, ki se bohotijo na vsakem koraku. Dih vam bo zastal tudi ob pogledu na sončne zahode, ki s svojimi ognjenimi barvami nudijo idealno vzdušje za romantično uživanje na plaži ali na sprehodu. Ob vsem tem pa boste čez dan lahko uživali v čudovitih peščenih plažah, ki jih ponuja Korčula (ponudbo preverite TUKAJ). Ko boste že ravno tam pa ne pozabite raziskati skritih zalivov, ki jih na Korčuli kar mrgoli! Pesek, sonce, morje in vi. Je lahko še bolj popolno?

Ob raziskovanju te dalmatinske lepotice pa nikar ne pozabite na številne možnosti za šport in rekreacijo! Ob kolesarjenju, teku, raziskovanju pohodniških poti in seveda plavanju, vam je na voljo tudi pester nabor dodatnih aktivnosti kot so kajtanje, potapljanje, supanje, jadranje, … Korčula je zares idealna destinacija za vse tiste, ki obožujejo šport in rekreacijo!

Zelo razvit turizem je poskrbel za svoje goste v vseh letnih časih. Številni hoteli so zrasli tik ob najlepših plažah in gostom nudijo udobno namestitev na tem sanjskem otoku.

Bogat izbor nastanitev ponuja tudi Megabon – izkoristite visoke popuste in bogate ponudbe, ki so na voljo in se odpravite na sanjski oddih! Preverite ponudbe TUKAJ.

Fotke: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Lizbona in top 5 lokacij, ki bodo videti čudovito tudi na fotografijah

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.