5 nasvetov, ki vas lahko spravijo iz ekonomskega v poslovni razred

Le redki srečneži si lahko privoščijo leteti v poslovnem razredu in tisti ki si, zagotovo ne vedo, koliko spalnih položajev je treba zamenjati na enem letu na račun (ne)udobja.

Verjetno se vam je že zgodilo, da se po drugem povezanem letu z vso prtljago vlečete do naslednjega in si potihem zaželite, da bi vam bila sreča mila in vas naključno premestijo v poslovni razred. No, da ne bo vse prepuščeno le naključju, smo za vas pripravili 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se vam na naslednjem letu morda ne bo treba ukvarjati s poležanim vratom.

#1 Oblecite se poslovnem razredu primerno

Po izkušnjah dolgoletne stevardese, naj bi za premestitev v višji razred večkrat izbrale ljudi, ki so oblečeni poslovno oziroma so videti urejeno. Mogoče ne bi škodilo strganih jeansk in japank skriti na dno nahrbtnika in poskusiti srečo.

#2 Potujte sami

Čeprav je družba super, je po statistikah bolj verjetno, da vas bodo v poslovni razred premestili, če potujete sami. Četudi svojega veselja ne boste mogli z nikomer deliti, bodo prijatelji zagotovo veseli vaših fotografij in zgodb iz eksluzivnega prvega razreda.

#3 Pravi trenutek

Bolj verjetno je, da se vam veliki met posreči, če potujete ob manj popularnih terminih in let ni razprodan. Tisti bolj večerni, so navadno najugodnejši. Dobre možnosti pa imate tudi, če se prostovoljno ponudite za kasnejši let, v primeru, da je vaš prebookiran.

#4 Prijazna gesta

Lepa beseda, lepo mesto najde. Ta star slovenski pregovor zagotovo drži in majhna pozornost vas zna ponesti visoko. Bonboniera, kava ali spominek (karkoli v orginalni embalaži), lahko utrujeni strevardesi predstavlja več, kot si lahko mislite in morda se vam nasmehne sreča.

#5 Zvesta stranka

Bolj ste zvesti eni letalski družbi, več možnosti imate, da bodo prav vas izbrali za brezplačno mesto v poslovnem razredu.

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: 

Santorini in 8 grehov, ki jih tam nikar ne zagrešite

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.