Dan v Milanu: 6 atrakcij za vsak žep

Milano, prestolnica Lombardije in severne Italije slovi po visoki modi, svetovni razstavi EXPO, nogometu in kulinariki, povsem izvedljivo pa si je mesto ogledati tudi z nizkim proračunom. Zbrali smo 6 brezplačnih ali skoraj brezplačnih stvari, ki jih lahko počnete v mestu in vseeno ujamete njegov avtentičen utrip.

#1 Duomo di Milano 

Milanska stolnica je sedež milanskega nadškofa, ki so jo gradili skoraj šest stoletij. Je 5. največja cerkev na svetu, druga v Italiji in velja za enega slavnejših simbolov mesta. To gotsko mojstrovino si lahko ogledate tudi od znotraj, a ne brezplačno. Za vstop v katedralo boste odšteli dva evra, za vzpon na teraso po stopnicah 9, z dvigalom pa 13 evrov. Če se želite izogniti vstopnini, a vseeno ujeti izjemen razgled nad mesto, se podajte na najvišje nadstropje sosednje trgovine La Rinascente, od koder boste videli tudi samo stolnico.

#2 Parco Sempione 

Zeleno srce Milana Parco Sempione se razteza prek 386 tisoč kvadratnih metrov površine, kjer se lahko sprehajate ali imate piknik, se umaknete mestnemu vrvežu ali pa popoldne preživite med športnimi aktivnostmi. Tu najdete tudi Sforza Castle, enega največjih gradov v Evropi, spomenik Napoleonu III ter čudovit ribnik in akvarij.

#3 Ulice Brere

Boemsko okrožje Brera deluje kot svoje mestece znotraj Milana. Polno je majhnih in zanimivih tlakovanih uličic, žurerskih klubov in pubov od koder veje domačnost. Tu stoji tudi slavna Pinacoteca di Brera, galerija v kateri najdete dela umetnikov kot so Piero della Francesca, Bellini, Raphael in Caravaggio. Vanjo lahko brezplačno vstopite vsako prvo nedeljo v mesecu.

#4 Milanski kanali

Kanali v Milanu? Obstajajo! Enega od njih je projektiral nihče drug kot Leonardo da Vinci osebno. Najlepše odseve v vodi boste ujeli ob sončnem zahodu v okrožju Navigli.

#5 Bikova moda za srečo

Na tleh enega najstarejših nakupovalnih središč na svetu Galleria Vittorio Emanuele II boste našli mozaik z bikom, ki mu manjkajo genitalije. Na njihovem mestu je luknja, v katero postavite peto in se na tem mestu trikrat zavrtite okoli svoje osi. Zakaj? Za srečo! Legenda pravi, da boste imeli še največ sreče, če 360 stopinjski obrat opravite v enem kosu.

#6 Piazza dei Mercanti

Fotogeničen trg, ki vas popelje v srednjeveške čase s pogledom na Palazzo della Ragione, Casa Panigarola in Loggia degli Osii.

Foto: Pixabay, Shutterstock

Preberite še:

Toskana in šest razlogov, zakaj jo ljubimo

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.