Navade Evropejcev, ki se Američanom zdijo najbolj čudne

Ste kdaj pomislili, kako drugače nas vidijo ameriški turisti? In katere naše navade se jim zdijo najbolj čudne?

Ko obiščemo Ameriko, ugotovimo, da se tamkajšnje življenje v marsikaterem pogledu močno razlikuje od evropskega. Kako pa naše navade dojemajo Američani?

Spletni portal Insider je povzel nekaj evropskih navad, ki se Američanom zdijo naravnost čudne.

Nemci ne marajo komplimentov, veseli pa so resnih vprašanj

Nemci veljajo za enega najbolj resnih in zaprtih narodov in Američane, ki so znani po tem, da kar naprej nekaj hvalijo, ponavadi popolnoma šokira nemški hladen odziv na njihove komplimente. Presenečeni pa so tudi nad tem, da bodo Nemci z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, če bodo ta seveda premišljena in tehtna.

Trgovine so ob nedeljah zaprte

V večini Ameriških držav boste lahko nakupovali pozno v noč, zato ameriški turisti niso vajeni zaprtih trgovin. V večini evropskih držav so trgovine ob nedeljah namreč zaprte ali pa delujejo po prilagojenem delovnem času.

V Pragi je pivo lahko cenejše od vode

Pivo v Pragi zna biti res smešno poceni, ta zlata pijača pa je tudi eden izmed glavnih razlogov, zakaj ameriški turisti derejo na Češko.

Povsod lahko najdete antične ostanke

V Evropi se včasih sploh ne zavedamo vrednosti kulturne dediščine, ki nas spremlja na vsakem koraku. Antični spomeniki, ruševine nekoč veličastnih stavb in druga zgodovinska infrastruktura so namreč na Novi celini prava redkost.

Večerja pri Francozih lahko traja več ur

Američani so vajeni hitre prehrane, ki jo precej hitro tudi pospravijo v svoje želodce. Kultura francoske kuhinje je tako pravo nasprotje in če se boste v Parizu usedli k večerji, boste v restavraciji prebili kar nekaj ur. Kakšna razlika!

Na Portugalskem jedo zelo pozno

Bolj zahodno kot se pomikate po Pirenejskem polotoku, bolj pozna bo večerja, a tudi zajtrk ne bo postrežen ravno zgodaj. Španci in Portugalci so vajeni večernih grižljajev, v nasprotju z drugimi narodi pa gredo tudi precej pozno v postelje.

Italijanska vožnja

Da Italijani vozijo popolnoma brez pravil, boste ugotovili že, če se zapeljete v sosednji Trst. Pobuškani in opraskani avtomobili so tam nekaj čisto običajnega, italijanski vozniki pa se s kulturo vožnje ne ukvarjajo preveč. Menjanje pasu, brez prižganega smernika? Popolnoma običajen protokol!

Foto: Shutterstock, Unsplash

PREBERITE ŠE: Slovenci in Slovenija skozi oči Japonke Kei #INTERVJU
ALI
Tereza: Hvaležna sem, da živim na delu sveta, kjer vedno lahko pobegnem v naravo #intervju

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.