Ne boste verjeli, kaj imata skupnega Michael Buble in Hrvaška

Pred štirimi leti je Michael Buble obiskal Slovenijo. Nastopil je v dvorani Stožice in navdušil vse, ki ga radi poslušajo (in gledajo). Pred dvema tednoma se je mudil v Zagrebu. V njegovi romantični glasbi ste lahko uživali v Areni Zagreb.

Vsi veste, kdo je Michael Buble, pa vendar …

… govorimo o t. i. sodobnem ”croonerju”. Michael Buble je kanadski pevec. Najbolj ga poznamo po izvajanju predelanih pesmi znanih izvajalcev, kot sta Frank Sinatra in Dean Martin. Vsekakor gre za ”showmana” sodobnega časa. Poleg šestih uspešnih albumov, ki so ga izstrelili na vrh svetovnih lestvic, je znan po svojih romantičnih, a zelo živahnih in zabavnih koncertih. Na njih, kot sam pravi, ”širi veselje in prenaša svojo srečo ter ljubezen na občinstvo”.

Michael Buble in Trogir, Dalmacija

Kaj je verjetno pripomoglo k temu, da vidimo v Zagrebu nekoga, kot je Michael Buble? Sam je na koncertu izpostavil, da njegov dedek Mihovil prihaja iz malega mesta v Dalmaciji, iz Trogirja. Tam je priimek Buble kar pogost. Med koncertom je za trenutek pokazal svoja čustva in pozdravil svoj del družine iz Dalmacije. V enem trenutku je celo pokleknil in poljubil oder.

Michael Buble in njegova pot do uspeha

Kot večina uspešnih ljudi je tudi Michael Buble moral čez trnovo pot. Medtem ko so ostali najstniki poslušali hip hop in tehno glasbo, je Michael Buble z dedkom (ki prihaja iz Italije) poslušal klasično pop in jazz glasbo iz 60. let. Njegova največja inspiracija so bili pevci, kot so Stevie Wonder, Frank Sinatra in Ella Fitzgerald. Nedolgo za tem se je tudi sam odločil, da bo postal pevec. S 17 leti se je prijavil in zmagal na lokalnem pevskem tekmovanju. Malo pozneje, ko je bil star približno 20 let, je podpisal pogodbo z znanim producentom. Z grammyjem nagrajeni producent in direktor Warner Brothers studia David Foster mu je pomagal, da je njegova kariera skokovito poskočila.

Michael Buble v Zagrebu

Na svoji šesti svetovni turneji z naslovom ”Večer z Michaelom Bublejem” kanadski šarmer osvaja srca z najnovejšim albumom Love. Na njem najdemo tudi predelave klasik, kot so La Vie En Rose in malo bolj sodobni hiti, kot je Love You Anymore. Vse to in še več je bilo mogoče slišati tudi v Zagrebu.

Pogosto šaljiv in sarkastičen glasbenik je zelo priljubljen. S svojo energijo zna prevzeti ves prostor. Če še niste bili del njegovega nastopa na evropski turneji, vam vsekakor priporočamo, da doživite nepozabno izkušnjo. Ujamite Michaela Bubleja na evropski turneji in obiščite Amsterdam (klik), München ali London. Do tja s pomočjo ugodnih letalskih kart TUKAJ.

Foto: Shutterstock, Tea Lovrec/osebni arhiv

PREBERITE ŠE: TOP 8 predlogov za čudovite krompirjeve počitnice

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.