Očarljive Firence: Citybreak med umetnostjo, kulinariko in zgodovino

Ste jih že obiskali? Firence veljajo za pravo zakladnico umetnosti, kulture in zgodovine. Ne glede na to ali načrtujete vikend izlet ali pravo prvomajsko dogodivščino, se pripravite na citybreak, ki bo vaše čute razvajal s prefinjeno umetnostjo, okusno kulinariko in edinstvenim italijanskim šarmom.

Firence, prestolnica italijanske regije Toskane, so eno najbolj znanih in obiskanih mest v Italiji. Njihova bogata zgodovina, kulturna dediščina ter umetniški in arhitekturni dosežki, jo uvrščajo med najpomembnejše destinacije v Evropi.

Potopite se v bogato umetnostno zgodovino

Firence so bile pomembno politično, gospodarsko in kulturno središče v renesančni Italiji. Kot eno najbogatejših mest v 15. in 16. stoletju so Firence doživljale izjemen razcvet umetnosti, znanosti, trgovine in bančništva. Mesto je bilo dom številnih vplivnih družin, med katerimi je najbolj znana Medičejska družina, ki je podpirala umetnike, kot sta Michelangelo in Leonardo da Vinci.

Zaradi tega so Firence dom nekaterim najbolj izjemnim umetniškim delom v zgodovini. Umetniške galerije, kot sta Uffizi in Galleria dell’Accademia, ponujajo neprecenljive zaklade, vključno z Michelangelovim Davidom, Botticellijevimi deli in številnimi drugimi mojstrovinami.

Občudujte očarljivo arhitekturo

Arhitektura Firenc je prav tako izjemna, pri čemer izstopajo znamenitosti, kot je katedrala Santa Maria del Fiore s svojo veličastno kupolo, Palazzo Vecchio na Piazza della Signoria ter Ponte Vecchio, edini ohranjeni most čez reko Arno v Firencah.

Ikonična katedrala, imenovana tudi Duomo, je simbol Firenc in eno najbolj impresivnih arhitekturnih del. Očarala vas bo s svojo veličastno kupolo, osupljivo notranjostjo in barvitim marmornim oblogom. Ne pozabite se povzpeti na vrh kupole, od koder se vam bo odprl čudovit razgled na mesto in okolico.

Piazza della Signora, živahen trg, je srce Firenc in pravo prizorišče za opazovanje lokalnega življenja. Obkrožen z zgodovinskimi zgradbami in kavarnami, je odličen kraj za posedanje, opazovanje mimoidočih in uživanje v lepoti okolice. Ne pozabite si ogledati kipov na trgu, med katerimi izstopa kip Neptuna in kopija Michelangelovega Davida.

Uživajte v živahni atmosferi in izjemni kulinariki

Firence so raj za ljubitelje hrane, saj ponujajo široko paleto okusnih jedi, ki jih je treba poskusiti. Ne zamudite priložnosti, da okusite lokalne specialitete, kot so florentinski zrezek, ribollita (toskanska juha) in seveda pica. Vzemite si čas za obisk tradicionalnih tržnic, kot je Mercato Centrale, kjer lahko kupite sveže sestavine in si privoščite pristne toskanske dobrote.

Ideja za družinski izlet in bivanje v A&O Firenze

Hostel Florence se nahaja neposredno ob železniški postaji Campo di Marte v istoimenskem okrožju, ki se nahaja vzhodno od središča mesta. Postaja je enostavno dostopna z glavne železniške postaje v Firencah, Santa Maria Novella. Ta lokacija je zato idealna za izlete v Toskano ali na destinacije, kot sta Siena ali Pisa. Hostel je odlično izhodišče za goste, ki želijo odkriti bogate kulturne zaklade zgodovinskega središča Firenc in se potopiti v vzdušje metropolitanskega mesta Firence. Še bolj nagrajujoč pa je morda sprehod proti središču mesta, na katerem iz prve roke izkusite renesančno arhitekturo.

Za 2 noči za 2 odrasla in 2 otroka, z vključenim zajtrkom, boste odšteli le 165€! Poglejte ponudbo TUKAJ.

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Ideja za družinski oddih: Bi izbrali Krk ali Rab?

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.