Tehnologija nam že leta nudi pomoč pri vsakodnevnih opravilih, zadnje desetletje pa vlogo našega osebnega pomočnika opravlja prenosni telefon. Razvoj teh pametnih naprav je združil skoraj vse pripomočke v en sam predmet, ki ga imamo ves čas pri sebi in lahko si priznamo, da ga ne izklopimo niti na potovanjih. Že res, da nam velikokrat povzroča tudi stres in ga je zato pametno vsake toliko časa pustiti na »airplane modu«, a priznati moramo, da nas velikokrat tudi reši iz kakšne zagate. Katere aplikacije pa se najbolje obnesejo na potovanjih?

app_shutterstock_274928618

#1 Gateguru

Aplikacija do minute natančno oceni čas čakanja v vrsti na varnostni pregled pred letom, opozarja na morebitne avionske zamude in menjave gatov ter nudi splošne informacije o posameznih letališčih. Tako lahko že v čakalni vrsti raziščeš vse trgovine, ki jih ima tvoje letališče.

#2 Rome2Rio

Bodisi se nahajaš Rimu, Riu ali pa kjerkoli drugje na svetu, ti bo ta aplikacija omogočila najhitrejši prikaz poti s točke A do točke B, za razliko od ostalih zemljevidov in navigacij, ki ti najdejo le najhitrejšo pot, ti Rome2Rio poleg časa prihrani tudi denar. Vodi te namreč po najcenejši poti, pri tem pa vključuje vsa obstoječa prevozna sredstva in tvoje noge.

app_shutterstock_357454574

#3 Lola

Lola je osebni futuristični potovalni agent, ki s pomočjo umetne inteligence na tvoje ukaze išče lete, destinacije in prenočišča. V preprost digitaliziran pogovor le vpišeš svoje zahteve in aplikacija ti bo na podlagi tvojega okusa in življenjskega stila prikazala najboljše možnosti. Ko boš izbral optimalno rešitev, pa ti bo na pomoč priskočil še nekdo iz centra za podporo uporabnikom ter bookiral tvojo zahtevo. Vse to v neverjetno kratkem času.

#4 Tripit

Potovanja zahtevajo kar nekaj organizacijskih sposobnosti, vendar nihče ravno ne uživa v iskanju wi-fija, da bi našel pravo elektronsko sporočilo, kjer je zapisana številka rezervacije hotela, pa ura leta in podobno. Zato je tu Tripit, ki združuje vsa organizacijska opravila v eni sami tabeli, kjer boš našel vse vitalne informacije, ki jih potrebuješ za brezskrbno potovanje.

#5 Loungebuddy

Obožuješ zamude letov in preživljanje časa na letališčih? Smo si kar mislili. Vendar pa obstaja aplikacija, ki ti bo olajšala čakanje na let v primeru tovrstnih nevšečnosti. Loungebuddy ti lahko omogoči čakanje v poslovnih loungeih tudi, če letiš v ekonomskem razredu. Aplikacija namreč na podlagi tvojih kartic ugotovi, v katere lounge imaš dostop in kateri imajo možnost enkratnega prostega vstopa. Tako boš lahko čas preživel ob brezplačni hrani in pijači na udobnih sedežih, namesto v gneči.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.