Pohorje: sprehodite se 20 metrov nad tlemi

Lahkoten sprehod nad krošnjami pohorskih dreves. Se mogoče sliši kot znanstvena fantastika? Trenutno tega res ni možno početi, vendar pa že čez kakšen mesec na Pohorje prihaja nova turistična atrakcija – Pot med krošnjami z razglednim stolpom.

Podobne stolpe lahko najdete že na Češkem, Slovaškem, v Nemčiji in pri naših severnih sosedih, sedaj pa bo svojega dobilo tudi Pohorje oziroma natančneje – Rogla. Prava posebnost takšnih stolpov je njihova prijaznost do vseh generacij, saj je dostopen tako mlajšim, otrokom v vozičkih, starejšim kot tudi invalidom. Torej se bo prav vsak lahko sprehodil nad krošnjami in užival v čudovitih pogledih in tem res edinstvenem razgledu. To je seveda le pika na i inovativnemu projektu, ki svojim obiskovalcem omogoča popolnoma nov pogled na Pohorje in okolico. Neskončni razgledi na čudovito naravo in svež zrak na sprehodu pod oblaki zagotavljajo resnično nepozabno doživetje! Kaj pa bo še posebej navdušilo najmlajše obiskovalce (in verjetno tudi kakšnega starejšega)? Tobogan iz stolpa! Najbolj zabavna vrnitev na trdna tla! Stolpi niso atrakcija le za ljubitelje čudovitih razgledov, pač pa tudi za vse ljubitelje narave, opazovalce ptic in tiste, ki bi radi dan preživeli malo drugače.

Takšen stolp trenutno že stoji na Češkem.

Če je tudi vas zamikal obisk novega stolpa in sprehod med krošnjami, potem nikar ne spreglejte številnih drugih atrakcij, ki vam jih nudi Pohorje z okolico. Pohodniške poti, okusna malica v kateri izmed planinskih koč, kolesarjenje, adrenalinski park, sprostitev v Termah Maribor, sprehod do Lovrenških jezer …

Skoraj preveč za samo en dan, kajne? Morda pa si Pohorje zasluži več kot le enodnevni obisk?

Seveda! V enem dnevu je skoraj nemogoče raziskati vse, kar ponuja to čudovito predalpsko hribovje!

Za vas smo že poiskali nekaj ugodnih možnosti namestitve na Pohorju. Popolno sproščanje lahko doživite v Zrečah in okolici! Ponudbe s popusti vse do -55% vas čakajo tukaj. Še več ugodnih ponudb pa vas čaka na Pohorju – izberite svojo tukaj.

Foto: Shutterstock

Preberite še: Maja Uljan: »Danes se tu ustavi marsikateri turist, ki prej sploh vedel ni, kakšne bisere skrivamo.«

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.