Pokrajine čudovite Romunije vedno presenetijo

Romunija ni ravno destinacija, ki se velikokrat znajde na seznamu najbolj zaželjenih turističnih držav na svetu, tisti, ki so jo že obiskali, pa bi se vseeno z veseljem vrnili tja. Romunija ima namreč čudovito pokrajino, ki jo prevečkrat zasenči gospodarska situacija države. Skoraj neokrnjena narava, gozdovi brez konca in romantična polja so razlog, da Romunije ne smeš izpustiti s seznama potovanj.

Razgibana pokrajina nudi neverjetne razglede, ki segajo daleč na zelene površine vseh odtenkov. Ovinkaste ceste, ki se vijejo skozi hribovja so prava poslastica za vse ljubitelje avtomobilističnih oglasov. Samo predstavljaj si, kako se pelješ po cesti Transfăgărășan, ki jo je ekipa Top Gear označila za najboljšo cesto na svetu, še bolj pa boš presenečen, ko te bo na vrhu te poti čakalo čudovito, kot biser čisto jezero Balea.

Seveda pa Romunija ne ponuja le naravnih znamenitosti. Vsekakor je vreden ogleda rudnik soli v Turdi, v katerem se počutiš kot, da si se znašel v znanstveno fantastičnem filmu. Posebna izkušnja je tud pokopališče v Sapanti, kjer so spomeniki za srečo okrašeni v pisanih barvah in vzorcih. Prav vsak izmed njih nosi svojo zgodbo, ki navdihne obiskovalca.

MEGABON priporoča // spoznaj bisere Romunije

rudniksoli

Romunija je tudi dežela gradov, zato si nikar ne pozabi ogledati gradu The Corvin Castle v Hunedoari, ki je bil zgrajen pred približno 600 leti, veličastna pa je tudi njegova notranjost. Nekoliko mlajši, a nič kaj manj mogočen, pa je tudi grad Peles.

Raznolika pokrajina ponuja tudi različne, prav posebne naravne pojave. Eden izmed njih so bruhajoči blatni vulkani, kjer se brbotajoče blato dviga iz popolnoma posušenih tal. Okolica je podobna drugemu planetu, še najbolj spominja na sosednji Mars.

Očarljiva so tudi tukajšnja mesta izmed katerih nam je najbolj všeč Sibiu, srednjeveško mestece v srcu Romunije, ki je med drugim osvojilo tudi mednarodni naziv Mesta kulture 2007.

Romunija ponuja še veliko več, za pokušino prilagamo čudovite fotografije, več pa si oglejte kar v živo. Izplača se!

 

 

rom10

rom9

rom8

rom7

rom6

rom5

rom4

rom3

rom2

rom1

rommm

romr

rom21

rom20

rom19

rom18

rom9

rom10

rom11

rom14

rom15

Foto: Ioan Balasanu

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.