Če obožujete tartufe in čokolado, imamo za vas recept, s katerim boste lahko ti dve božanski dobroti združil v eno.
Za 30 čokoladnih bonbonov potrebujete:
170 g temne čokolade (70 %)
150 ml sladke smetane
15 g masla
3 žličke olja s tartufi
500 g temne čokolade
50 g kakava v prahu
Priprava:
Čokolado nalomimo na majhne koščke, dodamo maslo in oljčno olje s tartufi. Mešamo, da nastane gladka zmes (ganache).
Ganache damo za 15 min v hladilnik, da se malo strdi. Nato ga vlijemo v brizgalno vrečko in nabrizgamo 30 majhnih kupčkov.
Kupčke postavimo v hladilnik za 30 min.
Kupčke peoblikujemo v kroglice. Te naj počivajo v hladilniku še 15 minut.
Med tem časom stalimo 350 g čokolade na vodni kopeli. Staljeni čokoladi dodamo še preostalo čokolado in mešamo, da dobimo homogeno zmes. Z vilicami previdno zajamemo kroglice in jih potopimo v čokolado ter položimo na rešetko. Ko se čokoladne kroglice malo ohladijo jih posujemo s kakavom v prahu (uporabite sito). Čokoladni bomboni s tartufi se naj dokončno ohladijo na sobni temperaturi.
PREBERITE ŠE: Edini pravi recept: Tako nastanejo slavni idrijski žlikrofi
Vir: www. tartufi.so
Foto: Shutterstock