Razvajanje za konec tedna: Čokoladni bonboni s tartufi

Če obožujete tartufe in čokolado, imamo za vas recept, s katerim boste lahko ti dve božanski dobroti združil v eno.

Za 30 čokoladnih bonbonov potrebujete:

170 g temne čokolade (70 %)
150 ml sladke smetane
15 g masla
3 žličke olja s tartufi
500 g temne čokolade
50 g kakava v prahu

cokolada_shutterstock_339489815

Priprava:

Čokolado nalomimo na majhne koščke, dodamo maslo in oljčno olje s tartufi. Mešamo, da nastane gladka zmes (ganache).

Ganache damo za 15 min v hladilnik, da se malo strdi. Nato ga vlijemo v brizgalno vrečko in nabrizgamo 30 majhnih kupčkov.

Kupčke postavimo v hladilnik za 30 min.

Kupčke peoblikujemo v kroglice. Te naj počivajo v hladilniku še 15 minut.

Med tem časom stalimo 350 g čokolade na vodni kopeli. Staljeni čokoladi dodamo še preostalo čokolado in mešamo, da dobimo homogeno zmes. Z vilicami previdno zajamemo kroglice in jih potopimo v čokolado ter položimo na rešetko. Ko se čokoladne kroglice malo ohladijo jih posujemo s kakavom v prahu (uporabite sito). Čokoladni bomboni s tartufi se naj dokončno ohladijo na sobni temperaturi.

PREBERITE ŠE: Edini pravi recept: Tako nastanejo slavni idrijski žlikrofi

 

Vir: www. tartufi.so

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.