Napolnili bomo bidon z vodo, preverili zračni tlak v gumah kolesa ter se v več objavah podali na lov za kolesarskimi idejami in inspiracijami, ki jih Istra ponuja kolesarskim navdušencem. Kot boste lahko prebrali, teh ne bo primanjkovalo, saj kolesarske poti po Istri nudijo veliko in še več doživetij. Kolesarjenje po Istri iz dneva v dan namreč dobiva nove možnosti in razsežnosti.

Kje ugodno prenočiti v Istri, preverite tukaj! 

Od severa do juga, od vzhodne do zahodne obale Istre, se s skoraj 2.600 kilometri razteza okoli šestdeset vrisanih kolesarskih stez. Te so različnih težavnosti, od začetniških do profesionalnih. Z lahkoto boste torej našli stezo, ki ustreza vašim zmožnostim ter spoznali veličastno pokrajino, ujeto na trikotnem polotoku. Istra vas bo presenetila takoj, ko boste zavili iz glavne poti na stranske rdeče kolovoze, med trte in oljke.

sl_052515135817

sl_091715151644

Kolesarjenje je idealen način za spoznavanje Istre, saj so urejene kolesarske steze, vaške in gorske ceste, kakor pajkova mreža prepredene po celotni regiji. Te ne ponujajo samo rekreacije ali treninga na kolesu, temveč možnost, da Istro doživite drugače in bolj slikovito.

Z vsakim obratom pedala boste bližje ali staremu srednjeveškemu mestecu s prepoznavnim cerkvenim zvonikom ali osamljeni vasi s komaj kakšno oštarijo. Morda boste v zaspani vasi deležni stare legende, ki jih znajo povedati le najstarejši prebivalci. Takrat nastopi občutek, kakor da se je čas ustavil in kot da tukaj še vedno živijo neki davno minuli časi.

shutterstock_209381482

sl_052515151149

Velikodušno sonce vas bo spremljalo med raziskovanjem starih tlakovanih poti, ki vodijo do kamnitih mest, posajenih na hribih in hribčkih. Sproščena vožnja ob morju in kilometri obale, v trenutku lahko postanejo vaša popolna ruta za rekreacijo in zabavo. Najverjetneje tudi brbončice po nekaj prevoženih kilometrih in številnim pokurjenih kalorijah, ne bodo protestirale nad preprosto, pa vendar okusov bogato istrsko kulinariko. Jedi iz notranjosti in obale bodo prinesle okus po morju, pršutu in božanskih tartufih.

Torej, napolnimo svoje bidone in skočimo v to drugačno svobodo gibanja. Podajmo se na kolesa za dan ali dva, na nepozabno vožnjo, kakršno nam lahko ponudi samo Istra. Trud bo poplačan s prelepimi panoramskimi razgledi na nedotaknjeno istrsko naravo ter morskim zrakom.

Za odklop in sprostitev, pomiritev. Duša nam bo hvaležna.

V naslednjih objavah o Istri, vam razkrijemo najbolj zanimive kolesarske poti.

sl_052515152246 (1)

Foto: Istra bike, Shutterstock, Tookapic.com/Michal Kulesza

Preberite še:

https://www.vandraj.si/7-manj-znanih-italijanskih-mest-ki-jih-morate-obiskati/

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.