Se bo za vas in vašo družbo soba pobega odklenila v eni uri?

Ste že slišali za vedno bolj prepoznavno in priljubljeno igro, ki vam jo pričara soba pobega (več tukaj) oziroma t. i. escape room? Imate radi detektivske zgodbe? Je v vas kanček avanturista? Radi raziskujete in rešujete uganke? In se ob vsem tem še neprecenljivo zabavate? Preberite si nekaj dejstev o priljubljeni igri za vse generacije.

Kaj pravzaprav je soba pobega?

Soba pobega je vrsta avanturistične in detektivske igre. Več ljudi (priporočajo največ pet) je zaprtih v enem prostoru. S pomočjo rešitev ugank morajo odkleniti več vrat, da bi prišli do izhoda. Za izhod ima skupina na voljo 60 minut. Do cilja lahko pridete z medsebojnim sodelovanjem, uporabo logike in povezovanja dejstev. Kaj se zgodi, če iz sobe ne uspete priti v 60 minutah? Preverite sami.

V Ljubljani prva soba pobega v Sloveniji

Leta 2014 smo v Ljubljani dobili prvo sobo pobega. Do konca tega leta jih je bilo v Ljubljani že 6! Vsaka od njih ima svojo tematiko in v vsaki iščete ter ugotavljate nekaj novega. Danes je v Sloveniji že več kot 10 sob pobega. Ponujajo inovativne uganke in trike. Pri njihovi izdelavi je sodeloval slavni profesor Scott Nicholson, ki je inovator na področju razvoja te vrste iger.

Prva soba pobega v Murski Soboti

Hotel Diana vam v središču Murske Sobote ponuja priložnost, da izkusite, kaj pravzaprav je soba pobega (tukaj). Razvozlajte Dianino skrivnost in rešite slavnega profesorja Rufusa Amadeusa. Po uspešni turneji v Ljubljani se je profesor odpravil tudi v Mursko Soboto. V sobani v Hotelu Diana so se takoj po njenem odkritju namreč začele dogajati zelo čudne stvari. Profesor je sklenil, da bo priskočil na pomoč, a je neke noči med raziskovanjem – IZGINIL. Rešite ga lahko samo vi.

Prvi ”escape” hotel v Sloveniji s sobo pobega! Hotel Diana ima za vas ponudbo (preverite tukaj), ki bo na vaš seznam doživetij dodala še enega. Izkoristite 57 % popust in za 2 nočitvi s polpenzionom za 2 osebi, savne, bazen in 1 vstopnico za obisk sobe pobega v vrednosti 60 € odštejte samo 137, 6 €!

Avtor: Amra Halilović
Vir fotografij: Megabon, Hotel Diana

Preverite še:

Otok Pag: Top 3 ideje za ugoden poletni dopust

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.