Najboljši smučarski après bari in klubi

Turistični delavci se zavedajo, da je gostom treba ponuditi še kaj več kot le dobro smuko

Zimske počitnice že dolgo niso več le drsenje po belih strminah, temveč morajo ponudniki, če želijo biti v prednosti pred konkurenco, ponujati še veliko več. V kar nekaj smučarskih središč ljudje ne hodijo več le zaradi športa, ampak zaradi sprostitvenih dejavnosti, predvsem klubske zabave. Spletni Telegraph je pripravil seznam desetih najboljših lokalov v smučarskih središčih, kjer se lahko zabavate.

#1 Krazy Kanguruh, St. Anton

Prvi in še vedno najboljši après bar za »ples na mizah v smučarskih čevljih«. Od štirih popoldne do sedmih zvečer se lahko noro zabavate ob starem rocku, nato pa na majavih nogah odsmučate v 500 metrov oddaljeno mesto. Dejavnost lokala je začel Avstralec, naprej jo je razvil Šved, zdaj pa je v lasti tamkajšnjega olimpijskega prvaka Maria Matta.

Krazy Kanguruh se je na Telegraphovi lestvici povzpel na prvo mesto.

#2 La Folie Douche, Val d’Isère

Lokal je kombinacija hrupnega avstrijskega après bara, didžejev s pridihom Ibize, igralcev na saksofone in violine, kabaretnih plesalk, ogromnih količin šampanjca za posebne goste ter barskih uslužbencev, ki goste škropijo s cenenim penečim vinom. Tovrstni bar si je zamislil pevec in voditelj prireditev Kelly Starlight, najbolj izumetničeni človek v Alpah.

#3 LongHorn, Whistler

Stoji povsem ob vznožju hriba. Njegove posebnosti so vrčki hladnega piva, prikupne natakarice in živa glasba. V baru lahko odigrate biljard ali pa si po televiziji ogledate igro hokeja. Zadržite se lahko tudi malo dlje ter si privoščite hamburger in poslušate nastop ene od mnogih glasbenih skupin, nato pa ob zapiralnem času odkolovratite domov.

#4 Rond Point, Méribel

Pri Ronnieju, ki stoji priročno blizu avtobusne postaje na vrhu mesta, je utrip zelo britanski. Množico obiskovalcev na zunanji verandi poganjajo didžeji ali pa glasba v živo, ravnino pod verando ponavadi zasedejo nogometaši. Med uživanjem v karamelni vodki si tako lahko ogledate še nogometno tekmo.

#5 Bygget, Åre

Če trpite za manjvrednostnim kompleksom, se temu lokalu raje izognite, saj je v njem kopica lepih Švedov. Bygget je med nočnimi klubi v smučarskih letoviščih prava redkost, to pa zato, ker je izvrsten. V njem je šest točilnih pultov in tri plesišča. Tukaj ne boste slišali zlajnanih pesmi. Res škoda.

#6 Farinet, Verbier

Lokal je znan po drsni strehi, ki se ob obilnem sneženju avtomatično zapre. Farinet stoji blizu gondole Medran in v rangu après barov postavlja standard. Tisti, ki radi razmetavajo denar, lahko uživajo v koncertih odličnih glasbenih skupin.

Premična streha v baru Farinet je prava atrakcija.

Premična streha v baru Farinet je prava atrakcija.

#7 Kaos, Kühtai

Tako slab, da je že kar dober, oziroma tako slab, da je res slab. Neokusno opremljen lokal ima majhno, osladno plesišče z drogom. Če se boste zavrteli okoli njega, lahko pričakujete, da bodo v vas leteli kozarci. Lokal je všeč Telegraphovemu »ski test teamu« in ekipi televizijske oddaje The Jump.

#8 Malaysia, Val Thorens

Največji nočni klub v Alpah. Malaysia se razteza pod mestom, kot bi bila ogromno raketno skladišče. Če vanjo zaidete med decembrskimi smučarskimi počitnicami, se boste kljub temu, da ste morda utrjen udeleženec divjih zabav, počutili nekoliko stare. Vsekakor pa vam drugi dan ne bo uspelo zvoziti prvih jutranjih zavojev.

#9 The Londoner, Kitzbühel

Lokal je znan po zabavah po smučarski tekmi v Hahnenkammu, na katerih so tekmovalci povabljeni, da strežejo za točilnim pultom. The Londoner ponuja glasne in divje zabave vso sezono. Bar ni več v lasti Britancev, ti vodijo irski pub O’Flannigans na drugem koncu mesta.

#10 Ypioca, Livigno

Bar je dobil ime po znamki brazilske cachaçe, alkohola iz sladkornega trsa, iz katerega izdelujejo caipirinho. Ypioca tako še najbolj upravičuje brezcarinski status Livigna. V lokalu vam postrežejo z najboljšimi koktajli v Alpah. Toda primeren je za bolj zrele ljudi, saj v njem nista dovoljeni plesanje po mizah in vrtenje narodno-zabavne glasbe. Dovoljena je zgolj italijanska uglajenost.

Članek je bil objavljen v Delovi turistični rubriki Trip

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.