Ne moremo si zamisliti bolj osvežilnega živila na vroč poletni dan kot je hladna lubenica. Da pa je ne bomo samo jedli, smo pripravili svež poletni recept, ki ga lahko postrežeš v brezalkoholni ali alkoholni različici. Njami!

Potrebuješ:
½ skodelice rjavega sladkorja
¾ skodelice vode
1 skodelico sveže iztisnjenega soka limete
¼ lubenice (ki jo predhodno razkoščičimo in razrežemo na koščke)
8 skodelic zdrobljenega ledu
Nekaj kosov lubenice in vejic mete za okras
OPCIJSKO: 2,5 skodelic belega ruma

Na ponvi na zmernem ognju segrevamo vodo, pomešano s sladkorjem, da dobimo sladkorni sirup. Odstranimo z ognja in pustimo, da se ohladi.
Nato v blenderju zmešamo lubenico, sirup, limetin sok ( in rum). Mešanici dodamo led, ter vse skupaj še enkrat premešamo. Natočimo v kozarce ter okrasimo z meto in kosi sveže ohlajene lubenice.
Vandraj nasvet: Mešanico lahko prirpavimo tudi že prej ter jo postavimo v hladilnik, pred postrežbo pa le dodamo led.
Želimo ti lep poletni dan!