Pet vrtoglavo dragih jedi v Dubaju

Ko govorimo o prestižu in vrtoglavih zneskih, je kakšna od replik zagotovo povezana z Dubajem. Mesto presežkov, ki se kopa v zlatu, nosi številne svetovne rekorde, od najbolj luksuznega hotela do najvišje stavbe z najvišjo restavracijo in najvišjo razgledno točko na svetu, pa do največjega nakupovalnega središča in celo smučišča sredi puščave.

Le v Dubaju je povsem izvedljivo, da z uvažanjem peska preprosto zgradijo nekaj otokov – le za izgradnjo otoka Palm, osmega čuda sveta, so porabili 12 milijard evrov. Mesto, po katerem se mogotci prevažajo v nepredstavljivo luksuznih avtomobilih in spijo v hotelih, kjer nočitev stane toliko kot letna najemnina stanovanja v Ljubljani, pa slovi tudi po pregrešno dragih grižljajih.

#1 Kepica sladoleda za 750 evrov

Za kepico sladoleda črni diamant, ki vsebuje vaniljo z Madagaskarja, italijanske tartufe, iranski žafran in 23-karatne jedilne zlate lističe, boste v Scoopi Café v Dubaju odšteli okoli 750 evrov. Postrežejo ga v Versacejevi skodelici, ki jo skupaj z žličko lahko tudi obdržite.

#2 Torta za 925 evrov

Kos torte golden phoenix v kavarni Bloomsbury sestavljajo italijanska čokolada, ugandska vanilja in jagode, oblite s 23-karatnim jedilnim zlatom. Če si jo kdaj zaželite poskusiti, jo morate naročiti 48 ur vnaprej, da priskrbijo prestižen nabor sestavin. Bloomsbury sicer v sodelovanju z organizacijo The Golden Phoenix polovico od prodaje tort nameni za hrano za ogrožene otroke.

#3 Pica za 187000 evrov

Royal Pizzo so ustvarili v prestižni dubajski restavraciji Pierchic in je bila sestavljena kot edinstvena jed za nikogar drugega kot dubajsko kraljevo družino. Pico sestavljajo beli italijanski tartufi, črni tartufi Perigord, gosja jetra po francosko, beluga kaviar namočen v Dom Perignon, japonske matsutake gobice in 55 gramov zlatih lističev.

#4 Koktajl za 1200 evrov

V baru Skyview v luksuznem hotelu Burj Al Arab na 27 nadstropju boste za koktajl Diamonds Are Forever odšteli 1200 evrov. Sestavljen je iz konjaka L’Héraud Vintage Grande Champagne 1906 Cognac in penine Luxor s 24-karatnimi zlatimi lističi. Postrežejo ga v Swarovski kozarcih, napolnjenih z diamanti, ki jih lahko tudi obdržite.

#5 Sendvič za 77 evrov

V primerjavi z zgornjimi cenami se 77 evrov morda sploh ne zdi več veliko za en obrok, toda v tem sendviču je pravzaprav zelo malo sestavin – na dveh rezinah kruha je malo soli in masla ter na tanko narezan žlahtni tartuf Perigord.

Pa brez skrbi, v Dubaju se lahko odžejate in do sitega najeste tudi za povsem normalno ceno, le v restavracije, prevlečene z zlatom, raje ne zavijajte.

 

Foto: Shutterstock, Pixabay, omenjene restavracije

Čas je za pijačo z lokalci v Milanu

Milano je od Ljubljane oddaljen ravno toliko, da lahko obisku mesta rečemo citybreak, ponuja pa prav vse, kar potrebuješ za vikend odklop. Številne restavracije, čudovite znamenitosti, trgovine s konceptom (o katerih smo že pisali) in še bi lahko naštevali. Tokrat pa razkrivamo najboljše bare po izboru lokalcev, pa naj bo čas za kozarec vina, vrček piva ali koktajle.

milano_3_shutterstock_201883006

#1 Bar Basso

Bar Basso je glavna postojanka lokalcev že 70 let, ki tu največkrat naročijo Negroni Sbagliato, hišno pijačo iz kamparija, vermuta, prosecca in Negronija. Bar ponuja več kot 500 različnih mešanih pijač za vsak okus, priporočamo pa tudi Mangia e Bevi, katerega ime pove, da ga ob enem spiješ in poješ, saj je njegova glavna sestavina orehov sladoled. Basso je odprt vsako popoldne razen nedeljskih, najdeš pa ga na Via Plinio 39.

#2 Nottingham Forest

Bar je prava zmešnjava, saj nosi ime po angleškem nogometnem klubu, njegova notranjost je opremljena v karibsko-afriškem stilu, v njem pa se ves čas nekaj meša. Tukajšnji barmani namreč iz koktajlov delajo pravo znanost, saj pri mešanju pijače uporabljajo marsikatero metodo, med katero sodi tudi suhi led. Najdeš jih na Viale PiaveI.

MEGABON priporoča // enodnevni izlet v Milano po neverjetni ceni!

#3 Dry

Dry združuje dve najboljši sestavini za večer s prijatelji, pijačo in božansko pico. Koktajl, ki ga moraš poskusiti se imenuje Blood and Sand in je mešanica scotcha, Cherry Heeringa, sladkega vermuta in sadnega soka. Lokal se nahaja na Via Solferino 33.

milano_2_shutterstock_154600424

#4 The Friends Pub

Pub so odprli štirje bratje z namenom, da bi se ljudje k njim prišli družit s prijatelji. V njem najdeš butično pridelana piva iz malih pivovarn z vse Evrope. Odličen prostor za ogled nogometne tekme z lokalnim navijaškim vzdušjem. Naslov? Viale Monte Santo.

#5 La Chisetta

La Chisetta se nahaja v središču Chinatowna in je prava posebnost. Kje drugje na svetu pa še lahko piješ med zidovi stare gotske cerkve? Obisk lokala je odličen izgovor, da pijačo spremeniš v kulturni dogodek. Cerkev stoji na naslovu Via Paolo Lamazzo.

Smo te prepričali, da bi te bare tudi sam obiskal? Preveri Megabonov izlet v Milano.

milano_1_shutterstock_342813632

Foto: Shutterstock

Poletna osvežilna pijača iz lubenice

Ne moremo si zamisliti bolj osvežilnega živila na vroč poletni dan kot je hladna lubenica. Da pa je ne bomo samo jedli, smo pripravili svež poletni recept, ki ga lahko postrežeš v brezalkoholni ali alkoholni različici. Njami!

lubenica_shutterstock_266612972

Potrebuješ:

½ skodelice rjavega sladkorja
¾ skodelice vode
1 skodelico sveže iztisnjenega soka limete
¼ lubenice (ki jo predhodno razkoščičimo in razrežemo na koščke)
8 skodelic zdrobljenega ledu
Nekaj kosov lubenice in vejic mete za okras

OPCIJSKO: 2,5 skodelic belega ruma

lubenica_shutterstock_252802582

Na ponvi na zmernem ognju segrevamo vodo, pomešano s sladkorjem, da dobimo sladkorni sirup. Odstranimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

Nato v blenderju zmešamo lubenico, sirup, limetin sok ( in rum). Mešanici dodamo led, ter vse skupaj še enkrat premešamo. Natočimo v kozarce ter okrasimo z meto in kosi sveže ohlajene lubenice.

Vandraj nasvet: Mešanico lahko prirpavimo tudi že prej ter jo postavimo v hladilnik, pred postrežbo pa le dodamo led.

Želimo ti lep poletni dan!

Rooftop bari na vrhu New Yorka

Ko se boš potepal po New Yorku je poleg Empire State Buildinga in 5. Avenije obvezen obisk vsaj enega rooftop lokala. Betonska džungla je čisto posebna izkušnja, še bolje pa je, če jo vidiš s samega vrha, zraven pa si lahko privoščiš osvežilno pijačo. Predstavljamo ti najboljše lokale na strehah New Yorka.

Le Bain

Bar se nahaja na strehi hotela The Standard High Line. Priporočamo ti ga za odličen razgled nad mestom in osvežilen sezonski koktajl Love Amid the frostbite (zmrznjen koktajl iz pasijonke, gruzijskega brandyja Chacha ter limete).

le bain

Azul

Kubanska kantina te privabi z ledeno mrzlimi mojiti, domačimi tacosi in minimalističnim dekorjem, ob katerem lahko uživaš v živi glasbi in tedenskih salsa večerih. Do kantine Azul se bo potrebno povzpeti na vrh manhattanskega hotela Hugo, mi priporočamo koktajl Funky Castro z rumom Bacardi, breskvinim likerjem in svežo meto, uvoženo naravnost s Kube.

azul

Pod 39

Za pogled na Empire State Building ter ostale stolpnice v osrčju Manhattna se odpravi do hotela Pod 39, kjer na strehi najdeš prisrčen bar z opečnatimi stenami in starinskimi oboki. V ambientu z latinskim pridihom strežejo mehiško obarvane jedi in pijače, med katerimi moraš poizkusiti tamale in s piscom okrepljeno sangrio.

pod39

Gallow Green

Pravljično zelen bar oziroma vrt je svoje ime dobil po škotskem polju, na katerem so včasih obešali obsojene čarovnice. Nahaja se na vrhu nekdanjega hotela McKittrick, ki danes služi kot oder britanskega gledališča Punchdrunk. Začaral te bo s svojim romntičnim vzdušjem ter edinstvenimi koktajli, najboljše sedeže v baru pa najdeš v starinskem odprtem železniškem vagonu.

gellow

230 Fifth Avenue

Posejan z lesenimi klopmi ter vrtnimi stoli, je 230 Fifth Avenue s svojimi 750 kvadratnimi metri največji rooftop bar v New Yorku. Dovolj velik, da lahko v njem 500 ljudi uživa v pravem poletnem žar vzdušju ob burgerjih, zrezkih ter karamelno-jabolčnih martinijih.

230fifth

The Delancey

Pravi biser tega trinadstropnega kluba se seveda skriva na njegovi strehi, kjer se lahko v družbi palm in vodnjakov sprostiš ob zamrznjenih pijačah.

Delancey_Roof3

Foto: cntraveler.com, shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.