Kuba: Na salso, cigare in rum že za 427 evrov!

Kuba je otok revolucije, cigar, glasbe, salse, ruma, oldtimerjev, nostalgije, morja, sonca in marsičesa drugega, zaradi česar je vredna obiska.

Kuba: Začetek v Havani

Med brskanjem po ugodnih letalskih povezavah na Kubo, smo pristali na Havani, točki, kjer boste najverjetneje začeli odkrivati to očarljivo deželo. Stari del mesta je po spomeniškim varstvom UNESCA in prav tu boste našli najlepšo arhitekturo. Sprehodite se po sloviti promenadi Malecón, ki zaživi, ko jo preplavijo glasbeniki, ulični umetniki in stojnice s hrano.

Cuba libre in cigare

Hrana na Kubi ni najbolj opevana, so pa zato toliko bolj slavne opojne substance. Na primer cuba libre – rum in kola ali mojito – beli rum, sladkor, limetin sok, soda in meta. Seveda na Kubi ne gre mimo cigar, ki jih zvijajo iz kakovostnega tobaka, ki ga pridelajo na plantažah in so njihov najbolj znan izvozni produkt. Tovarne, kjer nastajajo, lahko tudi obiščete.

Ne spreglejte – Fotoreportaža: Kuba

Che Guevara, salsa in oldtimerji

Eden prepoznavnejših likov Kube je Che Guevara, kubanski revolucionar, seveda pa ne gre niti brez salse in vožnje (ali vsaj fotografije) s kakšnim oldtimerjem. To je dežela, kjer ne boste viseli na internetu, saj ga je precej težko dobiti, lahko pa se boste tudi posončili, saj imajo tudi osupljive plaže.

Skočite še na: Osem dejstev o Kubi, ki jih morate poznati

   

Foto: Pixabay, Unsplash

PREBERITE ŠE:

Fotoreportaža: Kubanska izkušnja Matica Kremžarja in Boštjana Ohnjeca

Osem dejstev o Kubi, zaradi katerih si boste nemudoma želeli poleteti na karibski otok

 

Poletna osvežilna pijača iz lubenice

Ne moremo si zamisliti bolj osvežilnega živila na vroč poletni dan kot je hladna lubenica. Da pa je ne bomo samo jedli, smo pripravili svež poletni recept, ki ga lahko postrežeš v brezalkoholni ali alkoholni različici. Njami!

lubenica_shutterstock_266612972

Potrebuješ:

½ skodelice rjavega sladkorja
¾ skodelice vode
1 skodelico sveže iztisnjenega soka limete
¼ lubenice (ki jo predhodno razkoščičimo in razrežemo na koščke)
8 skodelic zdrobljenega ledu
Nekaj kosov lubenice in vejic mete za okras

OPCIJSKO: 2,5 skodelic belega ruma

lubenica_shutterstock_252802582

Na ponvi na zmernem ognju segrevamo vodo, pomešano s sladkorjem, da dobimo sladkorni sirup. Odstranimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

Nato v blenderju zmešamo lubenico, sirup, limetin sok ( in rum). Mešanici dodamo led, ter vse skupaj še enkrat premešamo. Natočimo v kozarce ter okrasimo z meto in kosi sveže ohlajene lubenice.

Vandraj nasvet: Mešanico lahko prirpavimo tudi že prej ter jo postavimo v hladilnik, pred postrežbo pa le dodamo led.

Želimo ti lep poletni dan!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.