Kuba: Na salso, cigare in rum že za 427 evrov!

Kuba je otok revolucije, cigar, glasbe, salse, ruma, oldtimerjev, nostalgije, morja, sonca in marsičesa drugega, zaradi česar je vredna obiska.

Kuba: Začetek v Havani

Med brskanjem po ugodnih letalskih povezavah na Kubo, smo pristali na Havani, točki, kjer boste najverjetneje začeli odkrivati to očarljivo deželo. Stari del mesta je po spomeniškim varstvom UNESCA in prav tu boste našli najlepšo arhitekturo. Sprehodite se po sloviti promenadi Malecón, ki zaživi, ko jo preplavijo glasbeniki, ulični umetniki in stojnice s hrano.

Cuba libre in cigare

Hrana na Kubi ni najbolj opevana, so pa zato toliko bolj slavne opojne substance. Na primer cuba libre – rum in kola ali mojito – beli rum, sladkor, limetin sok, soda in meta. Seveda na Kubi ne gre mimo cigar, ki jih zvijajo iz kakovostnega tobaka, ki ga pridelajo na plantažah in so njihov najbolj znan izvozni produkt. Tovarne, kjer nastajajo, lahko tudi obiščete.

Ne spreglejte – Fotoreportaža: Kuba

Che Guevara, salsa in oldtimerji

Eden prepoznavnejših likov Kube je Che Guevara, kubanski revolucionar, seveda pa ne gre niti brez salse in vožnje (ali vsaj fotografije) s kakšnim oldtimerjem. To je dežela, kjer ne boste viseli na internetu, saj ga je precej težko dobiti, lahko pa se boste tudi posončili, saj imajo tudi osupljive plaže.

Skočite še na: Osem dejstev o Kubi, ki jih morate poznati

   

Foto: Pixabay, Unsplash

PREBERITE ŠE:

Fotoreportaža: Kubanska izkušnja Matica Kremžarja in Boštjana Ohnjeca

Osem dejstev o Kubi, zaradi katerih si boste nemudoma želeli poleteti na karibski otok

 

Navdih: Tri destinacije, ki jih morate rezervirati zdaj

Prvomajske počitnice so mimo, do poletja nas loči še nekaj tednov in čeprav visoka turistična sezona ni prav daleč, so cene potovanj v tem trenutku precej ugodne. Seveda, če veš, katere destinacije obiskati ob katerem času. Če potrebuješ navdih, kje preživeti letošnje počitnice in nisi vezan na poletni kolektivni dopust, ti priporočamo, da se letos v oktobru, novembru ali decembru odpraviš v tople kraje, dopust pa rezerviraš že v teh dneh, ko so letalske karte in nočitvene kapacitete cenejše.

Za ugodnimi letalskimi kartami pobrskajte tukaj!

#1 Zanzibar

Zanzibar je nekdaj veljal za zelo eksotično deželo, ki so jo lahko obiskali le redki srečneži, kar ni naključje, saj je tanzanijsko otočje širše turistično obiskano šele od leta 1995. Danes ta sinje modra destinacija privablja obiskovalce z vsega sveta in prepričani smo, da boš nad njo navdušen tudi ti. Bele peščene plaže in neverjetna modrina morja se izmenjujejo s širokimi belimi nasmeški domačinov, ki bodo veseli prav vsakega turista. Otok pa je znan tudi po mnogih začimbah in odlični hrani. Skratka, če iščeš sanjsko destinacijo za popoln odklop od tukajšnjega sveta, te Zanzibar gotovo ne bo razočaral.

#2 Kuba

Vroča destinacija, ki slovi po cigarah, plesu in Cuba Libre koktejlu, je vsako leto bolj popularna turistična točka, ki jo letno obišče več kot milijon turistov. Otok, ki je zaradi politične ureditve dobesedno ostal za časom, je zaradi starih avtomobilov in avtentične kulture še kako vabljivo pribežališče vseh tistih, ki se jim današnji tempo življenja zdi prehiter. Naužij se dobre glasbe, plesa, sonca in pogledov na pisana pročelja ter doživi Kubo še preden jo ujame tempo razvitega sveta.

Preberi še: Fotoreportaža: Kubanska izkušnja Matica Kremžarja in Boštjana Ohnjeca

#3 Filipini

Filipini so še ena izmed tistih sanjskih destinacij s fotografij, ki vas v trenutku popeljejo v tople kraje. In zakaj jih ne bi tudi v resnici obiskali? Letalske vozovnice so v zadnjih letih postale vznemirljivo poceni in maj je odličen čas, da spontano rezerviramo oddih, ki ga bomo še kako veseli, ko se bo vreme pri nas začelo hladiti. Na tebi je le, da se odločiš, katerega izmed otokov bi najraje obiskal!

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Pobeg z vročine: Vrba in Vrbsko jezero, odlična kulisa za vikend izlet

 

Na Kubi odprli hotel s petimi zvezdicami

Kljub bliskoviti globalizaciji sveta, obstajajo kraji, kjer ne moremo naročiti coca-cole in po cesti ne vozijo najnovejši avtomobili. Eden izmed takšnih krajev je seveda Kuba, ki ji je vsa ta leta uspelo kljubovati bliskovitemu napredku, a tudi njeni zlati časi brez svetovnih blagovnih znamk in bliskajočih se napisov se počasi iztekajo.

Pred letom dni je namreč ZDA pričela svojim prebivalcem omogočati lažji obisk prej skoraj nedotakljivega karibskega otoka in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo Kubo poleg ameriških turistov preplavile tudi velike znamke. Prodor na kubansko tržišče je prvi uspel ameriški verigi Four points, ki slovi po vrhunski ponudbi hotelov, pred kratkim pa je Kuba “bogatejša” za še eno kapljo prestiža. Ob obisku otoka namreč lahko od sedaj naprej domujemo v prestižnem kubanskem hotelu s petimi zvezdicami. Gre za luksuzen hotel znamke Kempinski, ki letos praznuje že stodvajseto obletnico obstoja!

Oglej si fotogalerijo slik, ki sta jih na Kubi posnela Matic Kremžar in Boštjan Ohnjec!

Gran hotel Manazana Kempinski La Habana je svoja vrata za turiste vsega sveta odprl 9. junija, cene nočitev se začenjajo z 225 dolarji, ne moremo pa mimo dejstva, da je verjetno nekoliko nenavadno prenočiti v sami definiciji prestiža v državi, kjer povprečna mesečna plača državljana ne presega petindvajsetih dolarjev.

V hotelu lahko domujemo v eni izmed 246 suit, ki so opremljene v kubanskem slogu, uživamo v modernem spaju in restavraciji, ki streže vrhunske jedi, ki jih je navdihnila kubanska kuhinja. Na barmanskem pultu bo vedno na voljo svež kuba libre, v loungeu pa vam na željo zvijejo tudi čisto pravo kubansko cigaro. In čeprav Kuba ostaja odklopljena od preostalega sveta, se lahko v sobah hotela Kempinski povežemo tudi na svetovni splet.

Foto: arhiv hotela, Pixabay

Fotoreportaža: Kubanska izkušnja Matica Kremžarja in Boštjana Ohnjeca

Kuba je ena izmed bolj priljubljenih destinacij na svetu, saj ponuja pravi časovni preskok v preteklost, lahkotno vzdušje in rajske plaže. Še posebej je zanimiva za fotografe, saj uličnih in drugih motivov res ne manjka. Spodaj opisana fotografa sta se na Kubi mudila 17 dni v decembru 2015 in prepotovala Havano, Vinales, Pinar del Rio, Trinidad, Santa Claro in Remedios. Med njimi je nekaj must-see turističnih destinacij, pa tudi nekaj skritih zakladov, ki niso bili v naprej planirani, a so se izkazali za prave male dragulje. Selekcija fotografij navdih črpa predvsem iz ulične fotografije, saj se na ulici Kubo doživi na najbolj pristen način. Gre za omejen izbor, več pa si je mogoče ogledati na spletnih straneh obeh avtorjev.

Fotografa

Matic Kremžar se s fotografijo profesionalno ukvarja pet let. Pravi, da praktično ni tipa fotografije, v katerem ne bi blestel. Najbližje so mu motivi ulične fotografije, znan pa je tudi po pokrajinski fotografiji. V zadnjem obdobju se bolj posveča poročni fotografiji in portretom, verjetno pa ste ga mnogi izmed vas videli tudi na kakšnem večernem dogodku. Spletna stran: www.matickremzar.com

Boštjan Ohnjec se s fotografijo ukvarja dobra štiri leta. Tudi njemu so najbližji ulični motivi oziroma street photography. Izziv so mu naključni trenutki, ki jih poskuša v največji meri ujeti v svoj objektiv. V fotografiji poskuša delovati čim bolj premišljeno in čim manj impulzivno, kar je definitivno moč zaslediti na fotografijah. Skupaj z Maticem sta nepogrešljiv tandem tudi pri poročni fotografiji. Več si oglej na spletni strani www.tretje-oko.com.

Besedo predajamo fotografijam!
DSC_3614-Edit Cuba-61 Cuba-63 Cuba-74 Cuba-80 Cuba-94 Cuba-146 Cuba-147 Cuba-148 Cuba-151 DSC_2140-Edit-Edit DSC_2148-Edit DSC_2234-Edit DSC_2277-Edit DSC_2385-Edit DSC_2729-Edit DSC_2925-Edit DSC_3516 DSC_3593 DSC_3776-Edit DSC_3813-Edit DSC_3860-Edit DSC_3895 DSC_4238 DSC_4592-Edit DSC_5087-Edit DSC_5282-Edit DSC_5318-EditCuba-31Cuba-34Cuba-35Cuba-12_AVTORJA

Foto: Matic Kremžar, Boštjan Ohnjec

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.