Na Kubi odprli hotel s petimi zvezdicami

Kljub bliskoviti globalizaciji sveta, obstajajo kraji, kjer ne moremo naročiti coca-cole in po cesti ne vozijo najnovejši avtomobili. Eden izmed takšnih krajev je seveda Kuba, ki ji je vsa ta leta uspelo kljubovati bliskovitemu napredku, a tudi njeni zlati časi brez svetovnih blagovnih znamk in bliskajočih se napisov se počasi iztekajo.

Pred letom dni je namreč ZDA pričela svojim prebivalcem omogočati lažji obisk prej skoraj nedotakljivega karibskega otoka in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo Kubo poleg ameriških turistov preplavile tudi velike znamke. Prodor na kubansko tržišče je prvi uspel ameriški verigi Four points, ki slovi po vrhunski ponudbi hotelov, pred kratkim pa je Kuba “bogatejša” za še eno kapljo prestiža. Ob obisku otoka namreč lahko od sedaj naprej domujemo v prestižnem kubanskem hotelu s petimi zvezdicami. Gre za luksuzen hotel znamke Kempinski, ki letos praznuje že stodvajseto obletnico obstoja!

Oglej si fotogalerijo slik, ki sta jih na Kubi posnela Matic Kremžar in Boštjan Ohnjec!

Gran hotel Manazana Kempinski La Habana je svoja vrata za turiste vsega sveta odprl 9. junija, cene nočitev se začenjajo z 225 dolarji, ne moremo pa mimo dejstva, da je verjetno nekoliko nenavadno prenočiti v sami definiciji prestiža v državi, kjer povprečna mesečna plača državljana ne presega petindvajsetih dolarjev.

V hotelu lahko domujemo v eni izmed 246 suit, ki so opremljene v kubanskem slogu, uživamo v modernem spaju in restavraciji, ki streže vrhunske jedi, ki jih je navdihnila kubanska kuhinja. Na barmanskem pultu bo vedno na voljo svež kuba libre, v loungeu pa vam na željo zvijejo tudi čisto pravo kubansko cigaro. In čeprav Kuba ostaja odklopljena od preostalega sveta, se lahko v sobah hotela Kempinski povežemo tudi na svetovni splet.

Foto: arhiv hotela, Pixabay

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.