V Rimu ob ikonične fontane ne smete več s sladoledom

Si lahko predstavljate prizor, kako v počasnem posnetku z vetrom v laseh občudujete Fontano di Trevi in ližete najboljši gelato, kar jih lahko dobite v Rimu? Pozabite!

VANDRAJ priporoča // Rim + Vatikan že za 117 evrov!

Županja Rima Virginia Raggi je naznanila, da je uživanje kakršnekoli hrane ob največjih rimskih turističnih atrakcijah prepovedano. To vključuje tudi slavno Fontano di Trevi in vse ostale množično obiskane fontane po mestu. Tu je namreč poleg hrane prepovedano tudi plezanje, sedenje ali plavanje, oglobili pa vas bodo tudi, če v fontani med hlajenjem zalotijo vašega psa.

V fontane ne smete metati nobenih predmetov, razen seveda kovančkov, ki jih oblasti pridno pobirajo. Tisti evro za srečo in večno ljubezen v fontano čez ramo torej še vedno lahko vržete, ob ostalih kršitvah pa jih boste mogli iz denarnice potegniti precej več. Kazni namreč znašajo od 40 do 240 evrov.

VANDRAJ priporoča // Letalski prevoz in dve nočitvi v Rimu že za 197 evrov!

Nove prepovedi sicer niso veliko presenečenje, saj so v Rimu v zadnjih nekaj letih za čiščenje turističnih atrakcij in ikoničnih zgodovinskih arhitekturnih presežkov porabili že kupe denarja.

Znamenite Španske stopnice so lani ob finančni podpori hiše Bulgari očistili in obnovili, za kar so porabili več kot milijon in pol evrov! Tu je že od leta 2015 strogo prepovedano kakršnokoli smetenje – najbolj problematični so bili ogorki cigaret in održeni žvečilni gumiji. Italijani so tako začeli razmišljati celo o tem, da bi na ikoničnih stopnicah prepovedali sedenje ali pa za posedanje kar zaračunavali, kar se po vsej verjetnosti sicer ne bo zgodilo.

Verjetnost, da vas bodo pri kršitvi dejansko ujeli, je zaradi ogromnega števila turistov, med katerimi se boste znašli in okrnjenega števila redarjev, sicer majhna, a predlagamo, da jih vseeno upoštevate. Če že ne zaradi kazni, pa zaradi spoštovanja do zgodovinskih krajev, za propad katerih resnično ne želimo biti zaslužni.

 

Foto: Pixabay

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.