Navdih: Tri destinacije, ki jih morate rezervirati zdaj

Prvomajske počitnice so mimo, do poletja nas loči še nekaj tednov in čeprav visoka turistična sezona ni prav daleč, so cene potovanj v tem trenutku precej ugodne. Seveda, če veš, katere destinacije obiskati ob katerem času. Če potrebuješ navdih, kje preživeti letošnje počitnice in nisi vezan na poletni kolektivni dopust, ti priporočamo, da se letos v oktobru, novembru ali decembru odpraviš v tople kraje, dopust pa rezerviraš že v teh dneh, ko so letalske karte in nočitvene kapacitete cenejše.

Za ugodnimi letalskimi kartami pobrskajte tukaj!

#1 Zanzibar

Zanzibar je nekdaj veljal za zelo eksotično deželo, ki so jo lahko obiskali le redki srečneži, kar ni naključje, saj je tanzanijsko otočje širše turistično obiskano šele od leta 1995. Danes ta sinje modra destinacija privablja obiskovalce z vsega sveta in prepričani smo, da boš nad njo navdušen tudi ti. Bele peščene plaže in neverjetna modrina morja se izmenjujejo s širokimi belimi nasmeški domačinov, ki bodo veseli prav vsakega turista. Otok pa je znan tudi po mnogih začimbah in odlični hrani. Skratka, če iščeš sanjsko destinacijo za popoln odklop od tukajšnjega sveta, te Zanzibar gotovo ne bo razočaral.

#2 Kuba

Vroča destinacija, ki slovi po cigarah, plesu in Cuba Libre koktejlu, je vsako leto bolj popularna turistična točka, ki jo letno obišče več kot milijon turistov. Otok, ki je zaradi politične ureditve dobesedno ostal za časom, je zaradi starih avtomobilov in avtentične kulture še kako vabljivo pribežališče vseh tistih, ki se jim današnji tempo življenja zdi prehiter. Naužij se dobre glasbe, plesa, sonca in pogledov na pisana pročelja ter doživi Kubo še preden jo ujame tempo razvitega sveta.

Preberi še: Fotoreportaža: Kubanska izkušnja Matica Kremžarja in Boštjana Ohnjeca

#3 Filipini

Filipini so še ena izmed tistih sanjskih destinacij s fotografij, ki vas v trenutku popeljejo v tople kraje. In zakaj jih ne bi tudi v resnici obiskali? Letalske vozovnice so v zadnjih letih postale vznemirljivo poceni in maj je odličen čas, da spontano rezerviramo oddih, ki ga bomo še kako veseli, ko se bo vreme pri nas začelo hladiti. Na tebi je le, da se odločiš, katerega izmed otokov bi najraje obiskal!

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Pobeg z vročine: Vrba in Vrbsko jezero, odlična kulisa za vikend izlet

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.