Pet nasvetov, kako leteti manj stresno

Čeprav letenje smatramo za najbolj udoben način potovanja, se velikokrat izkaže, da je celoten proces potovanja z letalom precej utrudljiv. Težki kovčki, izgubljene letalske vozovnice, check in, turbolenca… Kaj hitro lahko postanemo precej živčni, zato smo pripravili pet nasvetov, ki bodo naslednji let nekoliko olajšali in potovanje naredili manj stresno.

#1 Za letenje si vzemi celoten dan dopusta

Tudi če tvoj let traja le dve uri, boš v resnici potoval precej dlje. Letu moraš namreč prišteti pot do letališča, čakanje v vrsti za vkrcanje, pregled prtljage… Na cilj boš gotovo prispel precej utrujen, zato si za pot do izbrane destinacije vzemi celoten dan in si po letu nekoliko spočij.

#2 Uporabi letališki longue

Potniki z vozovnicami višjega razreda ter potniki z nekaterimi karticami ugodnosti lahko v letališko longue cono vstopijo brezplačno, če pa moraš tudi ti na letališču čakati dlje časa, lahko kljub temu uporabiš prostore za počitek, seveda z določenim doplačilom. Ponavadi cena za dan v longueu znaša nekaj manj kot 50 evrov, v vstopnino pa je vključena tudi hrana in pijača, ki si jo lahko tam postrežeš, medtem, ko udobno čakaš na svoj let.

#3 Spočij si v letališkem hotelu

Če moraš na let čakati čez noč in potrebuješ prenočišče, boš najudobneje prenočil v letališkem hotelu. Morda se ti bo cena nočitve zdela malce za soljena, a če poiščeš hotel izven letališča in za prevoz do tja uporabiš letališki taksi, boš za nastanitev skupaj plačal enako ali celo več, pri tem pa zgubil tudi veliko časa in živcev.

Preberi še: Tri skrivnosti nakupovanja cenejših letalskih vozovnic

#4 Udobno se namesti in zaspi

Ko se vkrcaš na letalo, poišči čim bolj udobno pozicijo in poskusi zaspati. Če imaš težave z živčnostjo, poskusi z branjem knjige, ki te bo gotovo sprostila, ali pa si na ušesa nadeni slušalke s pomirjujočo glasbo. Ko boš zaprl oči, te bo enakomerno vibriranje letalskega motorja gotovo zazibalo v sladke sanje. In brez skrbi, ob pristanku te bodo stevardese zagotovo zbudile.

#5 Letalsko vozovnico si natisni doma ter jo skupaj s potnim listom pospravi v potovalno denarnico

Medtem, ko panično tekaš po letališču in iščeš pravo številko terminala, se kaj hitro zgodi, da založiš katerega izmed pomembnih dokumentov, ki jih potrebuješ za letenje. Zato je najbolj praktično, da si pred potovanjem omisliš potovalno denarnico, kjer boš lahko hranil potni list, denar ter letalsko karto – na enem mestu.

Preberi še: Zakaj z nizkocenovnimi prevozniki lahko letimo tako poceni?

Foto: Shutterstock, Pixabay

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.