Madeira: Povratni let na čudovit portugalski otok s tropskim pridihom le 159 evrov

Madeira: Tokrat predlagamo skok na dih jemajoči portugalski otok. Portugalski otoki so se letos uvrstili med najbolj zaželene turistične destinacije!

Otok Madeira z lahkoto opišemo kot eno izmed najbolj eksotičnih evropskih destinacij, kjer vam bo dih vzel prav vsak pogled na to čudovito otoško pokrajino, prekrito s tropskim rastlinstvom, med katerim prevladujejo bananova drevesa. Terasastim nasadom teh čudovitih dreves pravijo “poios”, na bananovih listih pa boste na otoku lahko okušali tudi lokalno kulinariko.

Slamnate strehe in tropsko rastlinje

Posebno doživetje je tudi bivanje v tamkajšnjih tipičnih trikotnih hišicah s slamnato streho, verjetno pa nam ni treba posebej poudarjati, da se boste na tem mirnem otoku popolnoma znebili stresa in skrbi. Madeiro mnogi imenujejo tudi plavajoči rajski vrt, saj navdušuje z bujnim tropskim rastlinjem, ki ga ni moč najti nikjer drugje v Evropi.

Madeira vsekakor spada med destinacije, ki jih morate odkljukati s svojega seznama potovalnih želja, zato smo za vas poiskali tudi ugodno letalsko vozovnico, za katero morate odšteti le 159 evrov!

Madeira je znana tudi po čudovitem cvetju, ki ga je moč najti na vsakem koraku. Pohvali se lahko tudi z mnogimi botaničnimi vrtovi ter neverjetnimi panoramskimi razgledi. Subtropsko podnebje tu skozi vse leto omogoča zeleno modre razglede, ob katerih boste pomislili, da se nahajate veliko bližje Ekvatorju kot v resnici.

Madeira slovi tudi po prijaznosti in gostoljubnosti domačinov. Priporočamo, da prenočite v kateri izmed tradicionalnih s slamo pokritih hišic. Takšna nastanitev bo namreč potovanju dodala poseben pečat.

 

Foto: Shutterstock, Pixabay, Unsplash

Preberite še:

Tomi in Nina: Slovenca, ki sta na leto in pol dolgem potovanju našla inspiracijo za posel

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.