Tri skrivnosti nakupovanja cenejših letalskih vozovnic

Poznate skrivnosti ugodnega nakupovanja letalskih vozovnic?

Zagotovo ste že slišali zgodbe prijateljev, ki so kupili poceni letalske vozovnice. Niso pa vam najbrž zaupali skrivnosti, kako so do njih prišli. Da boste na lastni koži doživeli srečo ob nakupu smešno poceni letalske karte, smo pripravili nekaj trikov, ki jih lahko uporabite in z malo sreče bo prihranek skoraj neverjeten.

#1 Prilagodljivost

Najpomembneje je, da ste prilagodljivi glede termina vašega dopusta. Pri iskanju kart vedno uporabite funkcijo, ki vam prikaže termine letov v roku 14 dni pred ali po datumu, ki ste si ga najprej zaželeli. Ponavadi so cene najnižje okoli dveh do petih tedov pred poletom. Najcenejše karte boste dobil zgodaj spomladi ali pozno jeseni, medtem, ko bodo karte ponavadi najdražje med šolskimi počitnicami. Najboljši dan za nakup pa se v povprečju izkaže torek.

#2 Nizkocenovni prevozniki

Letaski prevoz rezervirajte pri nizkocenovnem prevozniku, kot so Easyjet, Ryanair in Wizzair. Njihove cene so ponavadi nižje za vsaj 60 odstotkov. Ponavadi opravljajo krajše lete v najbolj turistično obiskane kraje. Vedeti morate tudi, da krajši kot bo polet in bolj kot je kraj obiskan, cenejše bodo letalske vozovnice. Zato ni presenetljivo, da so karte za London, Pariz in Barcelono ponavadi najcenejše.

#3 Beleženje zgodovine

Karte vedno kupite preko spleta, saj boste tako privarčevali veliko denarja. Nizkocenovni prevozniki ponavadi zahtevajo tudi do 50 evrov in več, če želite vozovnice prevzeti osebno na letališču, saj tako zmanjšajo število zaposlenih, cene vozovnic pa so zato lahko nižje. Pri spletnem nakupu uporabljajte način brez beleženja zgodovine. Morda se vam to zdi malce neverjetno, pa vendar drži. Vozovnicam se med nakupom namreč cena dviguje, saj želijo prodajalci kupcu vzbuti občutek enkratne priložnosti za nakup poceni kart.

Skratka, kamorkoli boste leteli, spremljajte akcije letalskih prevoznikov in imejte vedno prihranjenega nekaj denarja za morebitne nakupe neverjetno ugodnih vozovnic, ki vam bodo omogočile, da vidite dele sveta, ki jih sicer morda ne bi.

Foto: Pixabay, Shutterstock

Preberite še:

Dejan Žagar: Svoje prve kilometre z motorjem sem naredil na Tajskem, čeprav izpita nimam še danes #potopis

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.