Že veste, kje boste preživeli  prihodnji mesec? April je že skoraj tu in mi že brskamo za letalskimi kartami, da bomo lahko čim prej odpotovali raziskovat katero od evropskih prestolnic. Sestavili smo seznam evropskih mest, ki zahtevajo različno dolžino dopusta in debelino denarnice, a vsaj ena izmed spodnjih destinacij bo zagotovo pisana na kožo tudi vam. Dodajamo še navdihujoče fotografije in po tri razloge, zakaj odpotovati ravno tja na citybreak.

#1 Barcelona, Španija

Katalonska prestolnica je ravno prav eksotična, a dovolj domača, da se boš počutil kot doma. Mesto nikdar ne spi in se ponaša z odličnimi diskotekami. Posebna arhitekturna zasnova mesta je še bolj zanimiva iz ptičje perspektive, a tudi trdno na tleh boš lahko občudoval arhitekturne znamenitosti ekscentričnega Gaudija. Več o mestu si lahko prebereš tukaj.

#2 Beograd, Srbija

Razlog za obisk Beograda je zagotovo malce nostalgičen, dodajamo pa mu seveda odlične gurmanske priložnosti in njegovo bližino. Tja lahko odpotuješ v lastni režiji, izredno poceni pa so tudi organizirani izleti, za katere boš skupaj z avtobusnim prevozom in nočitvijo lahko zapravil manj kot 80 evrov!

#3 Rim, Italija

Večno mesto je spomladi naravnost čudovito. Sonce je zdaj že dovolj močno, da si boš lahko brez oklevanja privoščil kepico kremastega sladoleda, ulice pa so v marcu še dobro pretočne, saj glavna sezona napoči šele maja. Skratka, Rim je idealna destinacija za uživanje kar tako oziroma, kot pravijo Italijani – dolce far niente. Tu pa si preberi, katerih dveh rimskih znamenitosti ne smeš zamuditi.

#4 Skopje, Makedonija

Skopje se je v zadnjih letih dodobra razvilo in razlogov za njegov obisk je kar nekaj. V makedonski prestolnici boš našel nadvse poceni prenočišča ter odlično hrano za nizke cene, kljub temu pa kvaliteta oddiha ne bo niti malo trpela. Izkoristi priložnost in obišči čudovit balkanski biser.

#5 Budimpešta, Madžarska

Bližina sosednje države je gotovo eden izmed glavnih razlogov, da skočiš na kratek citybreak v njeno prestolnico. Bohemsko mesto ponuja nešteto priložnosti za zabavo, pa tudi turistično raziskovanje. Več o njegovih skrivnostih pa si lahko prebereš tukaj.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Lestvica: Najsrečnejši so prebivalci te države

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.