Lestvica: Najsrečnejši so prebivalci te države

Nedavno je bila objavljena lestvica najsrečnejših narodov na svetu. Najvišje se je zopet uvrstila skandinavska država.

Vsako pomlad izide študija najsrečnejših držav na svetu in nedavno je bila objavljena tudi lestvica za leto 2019. Sreča in zadovoljstvo prebivalcev posameznih držav je ocenjenih na podlagi samoocene državljanov. Raziskava, ki jo izvaja United Nations Sustainable Development Solutions Network v sodelovanju z Ernesto Illy Foundation, pod drobnogled tako jemlje počutje in zadovoljstvo ljudi, ki živijo v določeni državi.

Prvo mesto so že tradicionalno zasedle skandinavske države, zmagovalka pa v vrhu ni nikakršna novinka. Že drugo leto zapored je namreč vrh lestvice osvojila severna država, Finska.

Narava, kultura in odličen socialni sistem

Njeni prebivalci se smatrajo za srečne predvsem zato, ker prebivajo v izredno socialni državi. Navdušeni so nad šolskim sistemom, ki v splošnem velja za enega najboljših na svetu. Finska prestolnica je tako tudi eden izmed akademskih centrov Evrope, poleg tega pa pravo mesto priložnosti, pravijo.

Finska se lahko pohvali tudi s čudovito arhitekturo, bogato kulturno dediščino in dih jemajočo naravo. Država svoje prebivalce pa tudi turiste navdušuje z nadvse zanimivimi galerijami in muzeji. Prav tako so navdušeni nad finsko kulinarično sceno.

Finska ima odlično urejeno razmerje tudi med službenim in prostim časom. Njeni prebivalci so tako mnenja, da imajo čas v življenju poleg dela tudi uživati.

Če vas mika, da bi srečo Fincev doživeli tudi sami, pa kliknite na spodnjo fotografijo in si zagotovite ugoden let do Helsinkov.

Foto: Unsplash

Vir: Insider

Preberite še:

Tri skrivnosti nakupovanja cenejših letalskih vozovnic

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.