Tako je videti prva podvodna restavracija v Evropi

Wow! Tudi v Evropi je pod vodo zrasla restavracija. Kaj ni čudovita?

Če se vsakodnevno spopadate z dilemo, katera restavracija bo prava za dnevno kosilo, večerjo s prijatelji ali slavnostno rojstnodnevno praznovanje, naj vam povemo, da se je evropska gurmanska paleta postala še bolj pestra. Na norveškem se je namreč odprla nova podvodna restavracija Under, ki vam bo vzela dih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SITOV (@sitov.pro) on

Malo za šalo, malo za res, na današnje kosilo se najverjetneje ne boste odpravili v norveško vasico Baly, vseeno pa lahko občudujete fotografije restavracije, ki je tam zrasla pod vodo. Za arhitekturno zasnovo te čudovite obedovalnice stoji oslovski biro Snøhetta. Zelo znani arhitekti so zaslužni tudi za operno hišo norveške prestolnice, oblikovali pa so tudi newyorški muzej, posvečen katastrofi, ki se je zgodila 11. septembra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RSVP (@rsvpyes) on

Restavracija je zasnovana tako, da je s kopnega videti kot nekakšen potopljeni betonski blok. Precej minimalistično, ko pa se podate v notranjost, boste obnemeli ob pogledu na podvodni svet, ki ga nudi Severni Atlantik. Čudovit ambient seveda prihaja skupaj s primernimi cenami menijev. Večerja v podvodni restavraciji namreč znaša nič manj kot 200 evrov, če pa si hrano želite kombinirati z vrhunskim vinom, boste za večerjo odšteli še dobrih sto evrov več.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RSVP (@rsvpyes) on

A cena nikakor ne ovira tistih, ki si želijo večerjati v družbi morskih živali. Svoj termin je v restavraciji namreč rezerviralo že dobrih 3000 ljudi. Kapacitete restavracije so tako zasedene do prihodnjega septembra! Do takrat pa se lahko pod vodo spustite s pomočjo instagram utrinkov srečnežev, ki so Under že obiskali.

Foto: Instagram
Vir: Telegraph

Preberite še:

Lestvica: Najsrečnejši so prebivalci te države

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.