V živalskem vrtu v Kuala Lumpurju lahko vidite redek prizor

Živalski vrt v bližini malezijske prestolnice Kuala Lumpur je te dni razveselil svoje obiskovalce s prizorom, ki smo mu lahko priča le redko!

V Maleziji so javnosti pokazali štirimesečnega mladička velikega pande. To je že druga potomka samice Liang Liang in samca Xiang Xianga, spočeta po naravni poti, kar je prava redkost, zato velja za velik uspeh.

Kitajci pando živalskim vrtovom drugih držav posojajo le pod strogimi pogoji

Liang Liang in Xiang Xiang sicer prihajata iz Kitajske, ki je leta 2014 par za deset let posodila Maleziji. Leto dni po prihodu v malezijsko prestolnico je samica že skotila prvega mladička, samičko Nuan Nuan, ki pa jo je morala Malezija nato skladno z dogovorom med državama lani vrniti Kitajski. Kitajci namreč svoje pande živalskim vrtovom po svetu posojajo pod strogimi pogoji. Morebitne mladičke morajo do njihovega drugega leta starosti namreč vrniti v Peking.

Medvedja starša sta se z drugim naraščajem celo zapisala med rekorderje, saj sta prva, ki sta v ujetništvu v manj kot štirih letih po naravni poti pridelala kar dva mladiča. V gorah na zahodu Kitajske v divjini med bambusovimi gozdovi živi le še 1.864 velikih pand, zato je pogled na mladičke te ogrožene vrste v živalskem vrtu nekaj resnično posebnega. Če se te dni torej mudite v Kuala Lumpurju, veste, kaj morate odkljukati!

Born on the 14th of January 2018, the second offspring of Xing Xing and Liang Liang made her first public appearance…

Objavil/a Zoo Negara Malaysia dne 26. maj 2018

Introducing our new panda cub here in Giant Panda Conservation Centre at Zoo Negara. The Giant Panda cub is now on display for visitors. Come and visit us to see it with your own eyes!Morning session: 11:00 am – 12:30 pmEvening session: 2:00 pm – 3:30 pm

Objavil/a Zoo Negara Malaysia dne 25. maj 2018

 

Foto: Unsplash

Preberite še:

12 uporabnih nasvetov za tiste, ki vas vleče v Vietnam

11 stvari, ki jih nikakor NE počnite na Tajskem

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.