3 stvari, zaradi katerih morate obiskati Kuala Lumpur

Malezijski Kuala Lumpur privablja popotnike z vsega sveta. Čeprav je prestolnica v turističnem svetu precej znana, marsikdo ne ve, kako bi se lotil te azijske destinacije.

Glavno in hkrati tudi največje mesto v Maleziji obsega dobrih 240 kvadratnih kilometrov. Na območju živi kar 1,79 milijona prebivalcev. Kuala Lumpur, ki jo večina označuje kar z začetnicami KL je v zadnjem času ena najhitreje se razvijajočih in rastočih točk v južno vzhodne Azije, razvija pa se tudi turistično.

Ugodne letalske vozovnice do Kuala Lumpurja si lahko s klikom na spodnjo fotografijo zagotovite že za 555 evrov, spodaj pa preberite, zakaj je malezijska prestolnica vredna vaše pozornosti.

Petronas towers

Petronas towers spada med kultna arhitekturna dela sveta in kroji pogled na malezijsko prestolnico. Z mostom povezana stolpa sta trenutno tudi najvišja dvojčka na svetu. Sicer nadvse moderna stavba vključuje tudi nekaj motivov muslimanske kulture, ki je prevladujoča med malezijskim prebivalstvom. Skratka, vzpon na vrh in sprehod čez most med stolpoma je obvezen, če želite doživeti čudovit razgled na mesto.

Kultura

Da boste tisti, ki še niste prestopili azijskega praga ob prihodu v Malezijo doživeli pravi kulturni šok, nam verjetno ni treba posebej poudarjati. Drveče mesto, z visoko poseljenostjo je namreč vse prej kot mirna in spokojna Ljubljana, a ko boste nekaj časa raziskovali mesto, spoznali kakšnega izmed domačinov ter z njim spregovorili nekaj besed (preveč seveda zaradi ne tako dobrega znanja jezika ne bo šlo), vam bo tamkajšnja kultura postala všeč.

Hrana

Malezijska hrana velja za nadvse okusno, odlične grižljaje pa je mogoče dobiti na vsakem koraku. Znebite se predsodkov ter zavijte v majhne lokalčke, ulične tržnice ter restavracije v neštetih nakupovalnih centrih. Za najboljšo kulinarično tržnico med slednjimi velja Hutong, ki se nahaja v nakupovalnem centru Lot 10. Sestavljajo jo lokalni proizvajalci in gostinci, ki so jih izbrali lastniki nakupovalnega centra, ponujajo pa le najboljše, kar se da dobiti v malezijski regiji.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

7 dejstev, ki jih morate prebrati, preden odpotujete na Kitajsko

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.