Prva letala že poletela z novega letališča v Zagrebu

Lahko rečemo, da ima naša država zares srečo z geografsko širino in dolžino, saj se nahaja na križišču alpskega sveta, morja in čudovitih ravnic, pred kratkim pa nas je s širšim svetom še bolj povezalo na novo odprto letališče v bližnjem Zagrebu oziroma Mednarodna zračna luka Zagreb Franja Tuđmana.

Včeraj je z letališča v zgodnjih jutranjih urah že poletelo prvo letalo, ki je bilo namenjeno v Dubrovnik, kasneje pa se je z nove zagrebške piste v zrak dvignilo še več kot 90 letal.

Letališče se ponaša predvsem z atraktivno in moderno zasnovano arhitekturo, ki je prava poslastica za fotografske objektive. Veličasten štirinadstropen objekt se razteza na kar 65 tisoč metrih in že velja za največji hrvaški infrastrukturni projekt v zadnjih treh letih. Kako ne bi, vanj je bilo namreč vloženih več kot 300 milijonov evrov.

Preberi še: Že to poletje z nizkocenovnikom v Dubaj

Kaj nam bo torej prineslo letališče?

Z zagrebškega letališča bo poleg Croatia Ailines letelo še 22 drugih letalskih družb, do leta 2022 pa naj bi letališče letno koristilo več kot 5 milijonov potnikov. Letališče se ponaša tudi z najmodernejšim sistemom za razvrščanje prtljage, ki ga sestavljajo kar trije kilometri tekočih trakov. Izguba prtljage naj torej ne bi bila več problem.

Novost so tudi zračni mostovi za neposredno, predvsem pa udobno vkrcanje v letala – dva bosta namenjena izključno notranjim letom, šest pa jih bo na voljo za mednarodni promet. Check-in bomo lahko opravili na kar 30 okencih, zato se nam gneče zaenkrat ni treba bati.

Za ugodnimi leti z novega letališča lahko pobrskaš v našem preprostem brskalniku letalskih kart.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nova nizkocenovna linija iz Ljubljane v Amsterdam

O tem, da je Amsterdam odlična destinacija za popoln citybreak smo že pisali, nismo pa omenili, kako priti do tja.

Aprila bo Ljubljana dobila novo letalsko povezavo, s katero bomo lahko poceni potovali na severni del Evrope, natančneje v Amsterdam. Letalski prevoznik Transavija je podružnica letalske družbe KLM, ki bo z Boeingom 737 vsak torek, četrtek in nedeljo vzletela z letališča Jožeta Pučnika.

amsterdam_shutterstock_305449790-1

Letalo sprejme 183 potnikov, cene povratnih kart pa se začnejo že pri 58 evrih. Za enosmerno vozovnico bo potrebno odšteti 29 evrov.

Amsterdam še nikdar ni bil tako blizu, od tam pa lahko poceni dosežete tudi sosednje države ter z vlakom obiščete Belgijo ali pa pot nadaljujete v katero izmed skandinavskih držav.

O tem, kaj vse si morate ogledati v Amsterdamu, si preberite tukaj.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.