Začel je veljati zimski vozni red: Kam lahko to zimo letimo z Brnika?

To zimo bomo z ljubljanskega letališča lahko leteli na 14 destinacij, z 12 rednimi prevozniki. Poleg tega bomo z leti preko pomembnih letalskih vozlišč odlično povezani z vsemi konci sveta.

Na Brniku je 30. oktobra začel veljati zimski letalski vozni red. Veljal bo vse do 25. marca 2023. Z Brnika bo letelo 12 rednih prevoznikov, ki bodo leteli na 14 različnih destinacij.

Kam lahko to zimo letimo z Brnika?

Z Brnika bodo leteli:

 • Air France enajstkrat tedensko v Pariz,
 • Air Serbia dvakrat tedensko v Niš,
 • Brussels Airlines do štirikrat tedensko v Bruselj,
 • easyJet do petkrat tedensko v London, Gatwick,
 • LOT Polish Airlines osemkrat tedensko v Varšavo,
 • Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,
 • Transavia do štirikrat tedensko v Amsterdam,
 • Wizz Air do trikrat tedensko v London, Luton,
 • flydubai od pet do sedemkrat tedensko v Dubaj,
 • Turkish Airlines deset do dvanajstkrat tedensko v Istanbul,
 • Air Serbia do dvakrat dnevno v Beograd,
 • Air Montenegro dva do trikrat tedensko v Podgorico in
 • Swiss Airlines šest do devetkrat tedensko v Zürich.

Zvišana pogostost letenja na določene destinacije

Kot so povedali na Ljubljana Airport: “Nekateri prevozniki v zimski sezoni povečujejo pogostost letenja. Nizkocenovni prevoznik flydubai bo 22. decembra prešel na dnevno letenje v Dubaj (zdaj ponuja pet tedenskih letov). Turkish Airlines bo od februarja 2023 naprej ponujal 12 tedenskih letov v Istanbul (trenutno ponuja 10 tedenskih letov) in bo takšno frekvenco v zimskem voznem redu na ljubljanskem letališču predstavil prvič. Air Serbia bo lete v Beograd ponujala dvakrat dnevno (zdaj dvanajstkrat tedensko), Air Montenegro bo v Podgorico letel trikrat tedensko (zdaj dvakrat tedensko), Swiss Airlines pogostost letenja v Zürich povečuje s šest na devet tedenskih frekvenc.

174% povečanje prometa v primerjavi z lanskim letom

Na Ljubljana Airport so povedali tudi, da se je promet dvignil za kar 174 odstotkov: “V septembru je prek ljubljanskega letališča v javnem prometu potovalo več kot 118.000 potnikov, 82 % več kot v septembru 2021. V obdobju od januarja do septembra 2022 smo oskrbeli skoraj 750.000 potnikov, 174 % več kot v enakem obdobju lani. Ob realizirani pričakovani rasti potnikov v zadnjem četrtletju 2022 bomo konec leta zabeležili več kot podvojen promet v primerjavi z 2021 in se že približali milijonu oskrbljenih potnikov. Na Brniku raste tudi tovorni promet. V obdobju od januarja do septembra smo oskrbeli 20.700 ton tovora, kar predstavlja 7,4-odstotno rast glede na primerljivo obdobje lani.”

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Ideja za oddih: Razvajanje v petzvezdičnem hotelu v Splitu

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

Adria Airways: Letališče Jožeta Pučnika stoji. To morate vedeti popotniki

Dan tistih, ki so danes s kovčkom prišli na ljubljansko letališče Jožeta Pučnika, se ni preveč dobro začel. Adria Airways je namreč sporočila, da njihova letala danes in jutri ne bodo vzletela. Vsi, ki ste te dni nameravali poleteti z omenjenim prevoznikom, bodite pozorni, ali bo vaše potovanje sploh mogoče.

Preberi več

Nova nizkocenovna linija iz Ljubljane v Amsterdam

O tem, da je Amsterdam odlična destinacija za popoln citybreak smo že pisali, nismo pa omenili, kako priti do tja.

Aprila bo Ljubljana dobila novo letalsko povezavo, s katero bomo lahko poceni potovali na severni del Evrope, natančneje v Amsterdam. Letalski prevoznik Transavija je podružnica letalske družbe KLM, ki bo z Boeingom 737 vsak torek, četrtek in nedeljo vzletela z letališča Jožeta Pučnika.

amsterdam_shutterstock_305449790-1

Letalo sprejme 183 potnikov, cene povratnih kart pa se začnejo že pri 58 evrih. Za enosmerno vozovnico bo potrebno odšteti 29 evrov.

Amsterdam še nikdar ni bil tako blizu, od tam pa lahko poceni dosežete tudi sosednje države ter z vlakom obiščete Belgijo ali pa pot nadaljujete v katero izmed skandinavskih držav.

O tem, kaj vse si morate ogledati v Amsterdamu, si preberite tukaj.

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.