Kako v resnici prihraniti denar ob nakupu letalske vozovnice?

O trikih in možnih prihrankih ob nakupu letalske vozovnice je bilo napisanega že veliko. Kaj pa je v resnici najbolj pomembno, ko se lotevamo nakupa letalske karte za naslednjo destinacijo?

Na portalu Travel+Leisure so prepričani, da pri nakupu letalske vozovnice ni pomembnejšega faktorja od vaše fleksibilnosti. V povprečju namreč potniki, ki imajo toge zahteve in neprilagodljiv začetek in konec potovanja, za letalske vozovnice odštejejo mnogo več.

Ko boste torej naslednjič kupovali letalsko vozovnico, se spomnite biti fleksibilni pri spodnjih petih faktorjih.

Čas v letu

Če si želite na dopust takrat kot vsi ostali, pričakujte, da bodo cene letalskih vozovnic takrat najvišje. Tako se izogibajte času božiča, šolskim počitnicam in praznikom.

Dan v tednu

Po raziskavah spletne strani, ki se ukvarja s primerjavo cen letalskih vozovnic FareCompare, so te najdražje ob petkih in nedeljah. Ko torej brskate za svojim letom, raje izberite možnost fleksibilne izbire dnevov.

Čas v dnevu

Tudi čas leta lahko vpliva na ceno letalske vozovnice. Leti ob “nemogočih” urah bodo tako cenejši.

Pot

Čeprav pregovor pravi, da ni važna le destinacija temveč tudi pot, boste za voljo daljše poti nekoliko prihranili, če se v zameno odpoveste direktnemu letu na destinacijo. Če ste pripravljeni potovati dlje ter vmes zamenjati kakšno letalo, bo cena vaše letalske vozovnice ugodnejša.

Zvestoba

Tudi če ste sicer zvesti eni letalski družbi, jo boste včasih odnesli ceneje, če pobrskate tudi pri drugih ponudnikih. Naj vas ne bo strah nizkocenovcev, ki praviloma ponujajo najnižje cene letalskih prevozov.

Foto: 

Preberite še:

Se nam letalska vozovnica upravičeno zdi draga?

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.