Španija: Tako je videti tradicionalno obmetavanje s paradižniki

V mestece Bunol v Španiji že več kot 70 let vsako zadnjo sredo v avgustu priredijo priljubljeni festival Tomatina. Po čem je znan? Po obmetavanju s paradižniki, seveda!

Španija slovi po kar nekaj nenavadnih festivalih, eden od njih je Tomatina, obmetavanju s paradižniki, ki se ga je letos udeležilo več kot 20 tisoč ljudi! Mestece Bunol se je tako obarvalo v rdečo, po ulicah je tekla paradižnikova mezga, ljudje pa so si dali duška.

V eni uri zmetali 145 ton rdečih sadežev

Letos so obiskovalci največjega obmetavanja s paradižniki na svetu v dobri uri zmetali 145 ton rdečih sadežev. Zrele paradižnike so med obiskovalce v Bunol pripeljale mestne oblasti in boj se je začel. Ulice, preplavljenje z mezgo, nato sperejo s pomočjo gasilcev.

PREBERITE ŠE: Barcelona in Costa Brava za krompirjeve počitnice

Zaradi velikega navala omejili vstop in zaračunali vstopnino

Nekaj let je bilo enourno obmetavanje s paradižniki celo tako priljubljeno, da je mestece z 9000 prebivalci preplavilo tudi po 50 tisoč obiskovalcev. Oblasti so zato udeležbo omejile na 22 tisoč, že pet let pa je festival plačljiv za vse, ki niso domačini. Vstopnica za rdečo zabavo stane 10 evrov.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

https://www.vandraj.si/ibiza-zurerski-oktober-na-otoku-ze-za-35-evrov/

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.