Madrid: povratni let v Španijo iz Benetk za 89 evrov

Bi raziskali Madrid? Španska prestolnica je ena izmed najživahnejših evropskih prestolnic, ki jo vsekakor morate obiskati vsaj enkrat v življenju.

Madrid kliče! Ugodne letalske vozovnice lahko najdete v našem brskalniku, tokrat za le 89 evrov! –> SVOJ TERMIN POIŠČITE TUKAJ!

Več o Madridu lahko raziščete v spodnjih prispevkih:

– Citybreak: živahno dogajanje v Madridu

– Siesta! Nov kotiček v Madridu, kjer ob kavi lahko še malo zaspite

– Noro fotogeničen lokal v Madridu, sanje vsakega Instagramerja

– Eva Panjan: Ljubljano je zamenjala za Madrid, mesto, kjer nima ničesar, a hkrati vse #intervju

Madrid, Španija

Foto: Shutterstock

Madrid: Živahen citybreak za vsakogar

Tudi vi radi preskočite zimo? Če vam čas ne dopušča, da bi za mesec dni odpotovali v tople kraje, se lahko pogrejete s citybreakom v Španiji. Zaradi celinskega podnebja in s tem odsotnosti morja, Madrid velikokrat ostane spregledan, a nikar ne naredite takšne napake. Španska prestolnica je namreč ena izmed najživahnejših evropskih prestolnic, ki jo vsekakor morate obiskati vsaj enkrat v življenju. Poceni letalske vozovnice lahko najdete v našem brskalniku (gif spodaj). Ko pa enkrat pristanete na španskih tleh, preizkusite spodnje nasvete. Preberi več

Vandraj insider: O Madridu z Mišo, ki je svoj dom iskala v treh državah, ljubezen pa našla v Španiji

Danes v rubriki Vandraj insider klepetamo z Mišo Sajovic, ki je v zadnjih nekaj letih prebivala v kar treh evropskih državah. Trenutno živi na Severnem Irskem, pred tem pa sta njen dom predstavljali tudi Slovaška in Španija. Najbolj se je zaljubila v Madrid, tam pa je našla tudi svojo ljubezen. Več pa seveda v spodnjem intervjuju.

Preberi več

Siesta! Nov kotiček v Madridu, kjer ob kavi lahko še malo zaspite

Španija je dežela, ki slovi po fiestah in siestah. Siesta je popoldanski počitek, navadno dolg kakšni dve uri, ki si ga Španci privoščijo po kosilu. Zato je skoraj malo čudno, da se je šele zdaj našel nekdo, ki je iz tega ustvaril posel. V Madridu tako po novem najdete Siesta & Go, prvi kotiček v mestu, ki je to tradicijo popeljal na moderno raven.

Kavarna nudi zasebne in skupne sobe, kjer si lahko po napornem dopoldnevu med raziskovanjem mesta privoščite kratko siesto. V sobah najdete udobno posteljo z nočno lučko in velik izbor knjig, če med počitkom raje od spanja berete knjige. Ob najemu postelje dobite tudi pižamo in copate ter kavico, ki vam jo postrežejo po počitku.

A počitek ne bo zastonj. V zasebni sobi boste za eno uro počitka odšteli med 12 in 14 evri, medtem ko so pogradi v sobah z več ležišči nekoliko cenejši – med 8 in 10 evri na uro. Zaposleni vas bodo ob dogovorjenem času tudi zbudili, zato ni bojazni, da bi zaspali in na koncu plačali celo premoženje.

“Skoraj smešno je, da smo znani po siestah, a še nihče iz tega ni naredil posla,” je za Independent povedala 32-letna ustanoviteljica Maria Estrella Jorro de Inza, ki pravi, da so njihovi najpogostejši lokalni gostje poslovneži v oblekah in kravatah, ki se želijo med delavnikom malo spočiti, največjo zasedenost pa imajo v času kosila.

Maria je poslovno idejo dobila med obiskom v Tokiu, kjer so kavarne za počitek zelo priljubljene že kakšnih pet let, Španka pa že išče nove lokacije za širjenje podjetja.

 

Foto: Siesta & Go

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.