5 najboljših in najbolj varnih mest za solo ženske popotnice

Poleg znamenitosti in vzdušja, morajo destinacije za solo potovanje blesteti tudi na podočjih dostopnosti in varnosti.

Seveda so destinacije primerne za vse solo popotnike, a kar 80% solo popotnikov predstavljajo ženske. Zato smo se, v duhu meseca žensk odločili, da se bomo osredotočili na ženske. Solo popotovanje je pomembno, saj poleg odkrivanja daljnih krajev, razkriva popotovanje v najgloblje kotičke duše. Da je to mogoče, pa je pomembno, da so destinacije za solo popotnike dostopne in varne. To so najbolj zanimiva in najbolj varna mesta za solo popotnice:

Madrid, Španija

Madrid ne samo, da spada med najbolj varna mesta, spada tudi med mesta z največ znamenitostmi. V Madridu bodo popotnice uživale v obiskovanju muzejev in galerij, občudovale izjemno baročno arhitekturo in se počutile kraljevsko ob Kraljevi palači. Madrid je znan po dobri kavi, odličnih kosilih in sproščenih večernih tapasih. V Madridu je doma ogromno študentov in solo popotnice lahko uživajo v študentskih kavarnah, kjer se bodo spoznale s študenti iz celega sveta. Za piko na i je Madrid odlična izhodiščna točka za raziskovanje širše Španije.

Tokio, Japonska

Na seznamih najboljših destinacij za solo popotnike se Tokio vedno uvrsti na najvišja mesta. Kljub jezikovnim omejitvam in drugačni kulturi se popotniki v Tokiu vedno počutijo sprejete. Sproščeno vzdušje dopolnjuje dobro organiziran in enostaven sistem javnega prevoza, kar mestu daje neverjetno dostopnost. Tokio je glavno mesto sveta, kar se kulinarike tiče, dobra novica za solo popotnice pa je ta, da je na Japonskem to, da sam sediš za mizo in piješ kavo ali ješ večerjo, nekaj povsem običajnega. Tokio spada med najbolj varna meta na svetu, a število znamenitosti in doživetij v tem mestu močno presega vsa ostala poodobna.

Reykjavik, Islandija

Islandsko glavno mesto velja za eno najbolj varnih na svetu. Poleg tega, da bo popotnico navdušilo samo mesto, ki slovi po raznolikih znamenitostih in vrhunski hrani, je Reykjavik odlična izhodiščna točka za raziskovanje cele Islandije. Iz mesta namreč dnevno potekajo vodeni izleti do najbolj znanih turističnih točk in naravnih čudes. Islandija je odlična izbira za bolj avanturistično popotnico, ki se navdušuje nad ledeniki, kiti in toplimi lagunami.  Reykjavik je zaradi svoje drugačnosti zagotovo odlično mesto za spoznavanje svoje notranjosti in premagovanje izzivov v sebi.

Chiang Mai, Tajska

Chiang Mai je izredno priljubljena destinacija za vse backpackerje, ki jim veliko pomeni toplo podnebje in svoboda izbire vsakega naslednjega koraka. Chiang Mai združuje vrhunce Tajske: starodavne templje, jogije, čudovito naravo, eksotične živali, masaže in odlično hrano. Tu bo vsaka solo popotnica brez problema spoznala veliko novih ljudi, ki so tja prišli v iskanju samih sebe. Hostli nudijo privatne sobe, hkrati pa veliko skupnih prostorov za druženje, ko si gostje tega želijo. Odlična izbira za vse, ki si želijo spoznati prijazne ljudi iz celega sveta.

Lizbona, Portugalska

Solo žensko popotovanje mora biti napolnjeno z najlepšimi stvarmi v življenju. Sonce, dobra hrana, osupljiva arhitektura in prijazni ljudje so točno to, kar si ženska zasluži. In vse to dobi v Lizboni. Lizbona je skriti evropski biser, ki navduši tiste, ki uživajo v raziskovanju. Ne preveliko, ne premajhno mesto, polno umetnosti in strasti, toplega sonca in pristnih uličic, bo očarala še tako zahtevno popotnico. Poleg tega, da je Lizbona dovolj varna, da se ženska sama sprehaja po nočnih ulicah, je premikanje od enega konca do drugega, z učinkovitim javnim prevozom, mala malica.

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: To so aplikacije, s katerimi si lahko močno olajšate organizacijo potovanja

Madrid: povratni let v Španijo iz Benetk za 89 evrov

Bi raziskali Madrid? Španska prestolnica je ena izmed najživahnejših evropskih prestolnic, ki jo vsekakor morate obiskati vsaj enkrat v življenju.

Madrid kliče! Ugodne letalske vozovnice lahko najdete v našem brskalniku, tokrat za le 89 evrov! –> SVOJ TERMIN POIŠČITE TUKAJ!

Več o Madridu lahko raziščete v spodnjih prispevkih:

– Citybreak: živahno dogajanje v Madridu

– Siesta! Nov kotiček v Madridu, kjer ob kavi lahko še malo zaspite

– Noro fotogeničen lokal v Madridu, sanje vsakega Instagramerja

– Eva Panjan: Ljubljano je zamenjala za Madrid, mesto, kjer nima ničesar, a hkrati vse #intervju

Madrid, Španija

Foto: Shutterstock

Madrid: Živahen citybreak za vsakogar

Tudi vi radi preskočite zimo? Če vam čas ne dopušča, da bi za mesec dni odpotovali v tople kraje, se lahko pogrejete s citybreakom v Španiji. Zaradi celinskega podnebja in s tem odsotnosti morja, Madrid velikokrat ostane spregledan, a nikar ne naredite takšne napake. Španska prestolnica je namreč ena izmed najživahnejših evropskih prestolnic, ki jo vsekakor morate obiskati vsaj enkrat v življenju. Poceni letalske vozovnice lahko najdete v našem brskalniku (gif spodaj). Ko pa enkrat pristanete na španskih tleh, preizkusite spodnje nasvete. Preberi več

Vandraj insider: O Madridu z Mišo, ki je svoj dom iskala v treh državah, ljubezen pa našla v Španiji

Danes v rubriki Vandraj insider klepetamo z Mišo Sajovic, ki je v zadnjih nekaj letih prebivala v kar treh evropskih državah. Trenutno živi na Severnem Irskem, pred tem pa sta njen dom predstavljali tudi Slovaška in Španija. Najbolj se je zaljubila v Madrid, tam pa je našla tudi svojo ljubezen. Več pa seveda v spodnjem intervjuju.

Preberi več

Siesta! Nov kotiček v Madridu, kjer ob kavi lahko še malo zaspite

Španija je dežela, ki slovi po fiestah in siestah. Siesta je popoldanski počitek, navadno dolg kakšni dve uri, ki si ga Španci privoščijo po kosilu. Zato je skoraj malo čudno, da se je šele zdaj našel nekdo, ki je iz tega ustvaril posel. V Madridu tako po novem najdete Siesta & Go, prvi kotiček v mestu, ki je to tradicijo popeljal na moderno raven.

Kavarna nudi zasebne in skupne sobe, kjer si lahko po napornem dopoldnevu med raziskovanjem mesta privoščite kratko siesto. V sobah najdete udobno posteljo z nočno lučko in velik izbor knjig, če med počitkom raje od spanja berete knjige. Ob najemu postelje dobite tudi pižamo in copate ter kavico, ki vam jo postrežejo po počitku.

A počitek ne bo zastonj. V zasebni sobi boste za eno uro počitka odšteli med 12 in 14 evri, medtem ko so pogradi v sobah z več ležišči nekoliko cenejši – med 8 in 10 evri na uro. Zaposleni vas bodo ob dogovorjenem času tudi zbudili, zato ni bojazni, da bi zaspali in na koncu plačali celo premoženje.

“Skoraj smešno je, da smo znani po siestah, a še nihče iz tega ni naredil posla,” je za Independent povedala 32-letna ustanoviteljica Maria Estrella Jorro de Inza, ki pravi, da so njihovi najpogostejši lokalni gostje poslovneži v oblekah in kravatah, ki se želijo med delavnikom malo spočiti, največjo zasedenost pa imajo v času kosila.

Maria je poslovno idejo dobila med obiskom v Tokiu, kjer so kavarne za počitek zelo priljubljene že kakšnih pet let, Španka pa že išče nove lokacije za širjenje podjetja.

 

Foto: Siesta & Go

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.