Madrid: Povratni let v špansko prestolnico že 47 evrov!

Španska prestolnica Madrid je ena izmed najživahnejših evropskih prestolnic, ki jo vsekakor morate obiskati vsaj enkrat v življenju. Ugodne letalske vozovnice lahko najdete s klikom na spodnjo fotografijo!

Madrid je evropsko mesto z največ posajenimi drevesi in zelenimi površinami na prebivalca ter za Tokiem drugo mesto na svetu z največ drevoredi. Natančneje, v mestu raste več kot 248.000 dreves, na vsakega prebivalca pa je v mestu 16 kvadratnih metrov zelene površine, kar presega svetovna zdravstvena priporočila za več kot 50 odstotkov.

Mesto muzejev in kulture

Madrid je za Londonom in Berlinom tretje največje mesto v Evropski uniji. Temu primerno je tudi število galerij in muzejev. Seveda si ne morate ogledati vseh, kakšnega pa le obiščite. Če bi radi malce spoznali ozadje španske kulture zavijte v ThyssenBornemisza Museo. Ta skupaj z galerijama Prado in Reina Sofia tvori tako imenovani zlati umetnostni trikotnik. V njih so zbrana pomembna dela španskih in tujih umetnikov od zgodnjih obdobij do moderne umetnosti.

Zaradi priseljencev z vsega sveta je Madrid pravi kulturni koktajl. Prav vsak izmed njih pa je s seboj prinesel tudi del svoje kulture. Ker je kuhinja ena izmed temeljev kulturne pripadnosti, so se v španski prestolnici prijele najrazličnejše restavracije z domačimi in tujimi meniji. Poleg španskih boste v Madridu torej lahko preizkusili skoraj vse kuhinje sveta, od italijanske, grške in balkanske, pa vse do japonskih in indijskih predstavnic azijske celine.

Veliko priljubljenih trgovin z oblačili, ki jih poznamo pri nas, izhaja iz Španije, zato jih v Madridu srečate na vsakem koraku, nakupovanje v njih pa ima dve glavni prednosti. Kolekcije v njih so obširnejše, cene pa nekoliko nižje. V zadnjih letih so mesto preplavile tudi številne trgovine s konceptom. Raziskovanje in občudovanje teh vam bo vzelo ure in ure časa – če ste vsaj malo zaljubljen v dizajn, seveda. Skušnjava bo torej velika, zato vam priporočamo, da že pred odhodom razmislite, katere kose potrebujete, ter v Madridu opravite zares dober shopping.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Vandraj insider: Laro je iz Slovenije v Los Angeles odnesel film

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.