Fotozgodba Matica Kremžarja: “V Barcelono se lahko vedno vračaš, tako kot v trgovino po tople sirove štručke”

Tokrat nas je po Barceloni popeljal fotograf Matic Kremžar, ki je okusil ritem Kataloncev, mešanico arhitekture, sangrije in kulture, utrinke te živahne prestolnice pa uspel ujeti tudi v svoj fotografski objektiv.

Matic Kremžar se s fotografijo profesionalno ukvarja zadnjih sedem let, najbližje so mu motivi ulične fotografije, znan je tudi po pokrajinski fotografiji, tuja mu nista niti poročna in portretna fotografija, najverjetneje pa ste ga srečali kar na kakšnem dogodku, ki ga je ovekovečil. Pri srcu so mu tudi potovanja, kamor ne gre brez svoje fotografske opreme. Na Vandraj smo ga gostili že po njegovi kubanski izkušnji (ki jo najdete TUKAJ), pred kratkim pa je ustvaril tudi fotografije priljubljene Barcelone. Kaj ga vleče tja?

“V “Barco” bi se vsak vrnil zaradi sproščenih in prijaznih ljudi. Tu se nikomur nikamor ne mudi, hrana je odlična, arhitektura čudovita, cene pa podobne našim, kar je super. Sem se lahko vedno vračaš, tako kot v trgovino po tople sirove štručke,” nam je zaupal fotograf, ki je mesto ujel v svoj objektiv. In ne pozabimo na še en pomemben faktor obiska, ki Barcelono postavlja na seznam “must see” krajev tudi pri športnih navdušencih. “Tu imajo tudi najboljši klub na svetu in največji stadion v Evropi, da začutiš pravo atmosfero, pa si moraš ogledati tudi tekmo,” dodaja Kremžar, ki je ujel tudi nekaj utrinkov na zelenici.

Med motivi, ki jih je ujel, je tudi kultna Sagrada Familia, katere stoletja trajajoča obnova se počasi bliža koncu. Recimo. Če se odpravljate na obisk mesta pa vas čaka tudi dolga avenija La Rambla, ki razdvaja mesto ter sega vse do Barcelonete, dolge peščene plaže, kjer boste lovili sončne žarke. Do takrat pa – naj fotografije govorijo zase.

Foto: Matic Kremžar

Preberite še:

https://www.vandraj.si/skok-v-mladostno-barcelono/

 

Fotoreportaža: Kubanska izkušnja Matica Kremžarja in Boštjana Ohnjeca

Kuba je ena izmed bolj priljubljenih destinacij na svetu, saj ponuja pravi časovni preskok v preteklost, lahkotno vzdušje in rajske plaže. Še posebej je zanimiva za fotografe, saj uličnih in drugih motivov res ne manjka. Spodaj opisana fotografa sta se na Kubi mudila 17 dni v decembru 2015 in prepotovala Havano, Vinales, Pinar del Rio, Trinidad, Santa Claro in Remedios. Med njimi je nekaj must-see turističnih destinacij, pa tudi nekaj skritih zakladov, ki niso bili v naprej planirani, a so se izkazali za prave male dragulje. Selekcija fotografij navdih črpa predvsem iz ulične fotografije, saj se na ulici Kubo doživi na najbolj pristen način. Gre za omejen izbor, več pa si je mogoče ogledati na spletnih straneh obeh avtorjev.

Fotografa

Matic Kremžar se s fotografijo profesionalno ukvarja pet let. Pravi, da praktično ni tipa fotografije, v katerem ne bi blestel. Najbližje so mu motivi ulične fotografije, znan pa je tudi po pokrajinski fotografiji. V zadnjem obdobju se bolj posveča poročni fotografiji in portretom, verjetno pa ste ga mnogi izmed vas videli tudi na kakšnem večernem dogodku. Spletna stran: www.matickremzar.com

Boštjan Ohnjec se s fotografijo ukvarja dobra štiri leta. Tudi njemu so najbližji ulični motivi oziroma street photography. Izziv so mu naključni trenutki, ki jih poskuša v največji meri ujeti v svoj objektiv. V fotografiji poskuša delovati čim bolj premišljeno in čim manj impulzivno, kar je definitivno moč zaslediti na fotografijah. Skupaj z Maticem sta nepogrešljiv tandem tudi pri poročni fotografiji. Več si oglej na spletni strani www.tretje-oko.com.

Besedo predajamo fotografijam!
DSC_3614-Edit Cuba-61 Cuba-63 Cuba-74 Cuba-80 Cuba-94 Cuba-146 Cuba-147 Cuba-148 Cuba-151 DSC_2140-Edit-Edit DSC_2148-Edit DSC_2234-Edit DSC_2277-Edit DSC_2385-Edit DSC_2729-Edit DSC_2925-Edit DSC_3516 DSC_3593 DSC_3776-Edit DSC_3813-Edit DSC_3860-Edit DSC_3895 DSC_4238 DSC_4592-Edit DSC_5087-Edit DSC_5282-Edit DSC_5318-EditCuba-31Cuba-34Cuba-35Cuba-12_AVTORJA

Foto: Matic Kremžar, Boštjan Ohnjec

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.