Fotozgodba Matica Kremžarja: “V Barcelono se lahko vedno vračaš, tako kot v trgovino po tople sirove štručke”

Tokrat nas je po Barceloni popeljal fotograf Matic Kremžar, ki je okusil ritem Kataloncev, mešanico arhitekture, sangrije in kulture, utrinke te živahne prestolnice pa uspel ujeti tudi v svoj fotografski objektiv.

Matic Kremžar se s fotografijo profesionalno ukvarja zadnjih sedem let, najbližje so mu motivi ulične fotografije, znan je tudi po pokrajinski fotografiji, tuja mu nista niti poročna in portretna fotografija, najverjetneje pa ste ga srečali kar na kakšnem dogodku, ki ga je ovekovečil. Pri srcu so mu tudi potovanja, kamor ne gre brez svoje fotografske opreme. Na Vandraj smo ga gostili že po njegovi kubanski izkušnji (ki jo najdete TUKAJ), pred kratkim pa je ustvaril tudi fotografije priljubljene Barcelone. Kaj ga vleče tja?

“V “Barco” bi se vsak vrnil zaradi sproščenih in prijaznih ljudi. Tu se nikomur nikamor ne mudi, hrana je odlična, arhitektura čudovita, cene pa podobne našim, kar je super. Sem se lahko vedno vračaš, tako kot v trgovino po tople sirove štručke,” nam je zaupal fotograf, ki je mesto ujel v svoj objektiv. In ne pozabimo na še en pomemben faktor obiska, ki Barcelono postavlja na seznam “must see” krajev tudi pri športnih navdušencih. “Tu imajo tudi najboljši klub na svetu in največji stadion v Evropi, da začutiš pravo atmosfero, pa si moraš ogledati tudi tekmo,” dodaja Kremžar, ki je ujel tudi nekaj utrinkov na zelenici.

Med motivi, ki jih je ujel, je tudi kultna Sagrada Familia, katere stoletja trajajoča obnova se počasi bliža koncu. Recimo. Če se odpravljate na obisk mesta pa vas čaka tudi dolga avenija La Rambla, ki razdvaja mesto ter sega vse do Barcelonete, dolge peščene plaže, kjer boste lovili sončne žarke. Do takrat pa – naj fotografije govorijo zase.

Foto: Matic Kremžar

Preberite še:

https://www.vandraj.si/skok-v-mladostno-barcelono/

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.