Kuba: Na salso, cigare in rum že za 427 evrov!

Kuba je otok revolucije, cigar, glasbe, salse, ruma, oldtimerjev, nostalgije, morja, sonca in marsičesa drugega, zaradi česar je vredna obiska.

Kuba: Začetek v Havani

Med brskanjem po ugodnih letalskih povezavah na Kubo, smo pristali na Havani, točki, kjer boste najverjetneje začeli odkrivati to očarljivo deželo. Stari del mesta je po spomeniškim varstvom UNESCA in prav tu boste našli najlepšo arhitekturo. Sprehodite se po sloviti promenadi Malecón, ki zaživi, ko jo preplavijo glasbeniki, ulični umetniki in stojnice s hrano.

Cuba libre in cigare

Hrana na Kubi ni najbolj opevana, so pa zato toliko bolj slavne opojne substance. Na primer cuba libre – rum in kola ali mojito – beli rum, sladkor, limetin sok, soda in meta. Seveda na Kubi ne gre mimo cigar, ki jih zvijajo iz kakovostnega tobaka, ki ga pridelajo na plantažah in so njihov najbolj znan izvozni produkt. Tovarne, kjer nastajajo, lahko tudi obiščete.

Ne spreglejte – Fotoreportaža: Kuba

Che Guevara, salsa in oldtimerji

Eden prepoznavnejših likov Kube je Che Guevara, kubanski revolucionar, seveda pa ne gre niti brez salse in vožnje (ali vsaj fotografije) s kakšnim oldtimerjem. To je dežela, kjer ne boste viseli na internetu, saj ga je precej težko dobiti, lahko pa se boste tudi posončili, saj imajo tudi osupljive plaže.

Skočite še na: Osem dejstev o Kubi, ki jih morate poznati

   

Foto: Pixabay, Unsplash

PREBERITE ŠE:

Fotoreportaža: Kubanska izkušnja Matica Kremžarja in Boštjana Ohnjeca

Osem dejstev o Kubi, zaradi katerih si boste nemudoma želeli poleteti na karibski otok

 

Oh la la – ugodno do Pariza, poceni do Havane … vse to iz Brnika!

Letalska družba Air France je objavila promocijske cene vozovnic za 50 destinacij po svetu, ki bodo do 21. septembra 2017 dostopne tudi za potnike z ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika.

V okviru akcije imenovane „Oh la la”, ene izmed dveh največjih letnih akcij Air Franca, bodo lahko potniki iz Slovenije kupili cenejše letalske vozovnice, ki bodo veljale za polete do 30. junija 2018.

Tako bo na primer povratna vozovnica iz Ljubljane do Pariza stala 99 evrov, do Havane pa 710 evrov. Poleti do Šanghaja bodo na voljo za 710 evrov, potniki pa bodo lahko pod ugodnejšimi pogoji leteli tudi v Miami, za kamor bodo za povratno vozovnico odšteli 529 evrov.

PREBERI še // Doživi najlepši Citybreak v Parizu

Poleti za navedene štiri, pa tudi za druge destinacije, bodo z ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika, v ceno vozovnic pa so vključene tudi vse takse in dodatna plačila. Ponudbe za vse destinacije veljajo za povratne vozovnice.

OGLEJ si še // Fotoreportaža Matica Kremžarja in Boštjana Ohnjeca iz barvite Kube

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.