Spomladanski odklop v romantičnem mestu? Podpišemo takoj. Rogljički in sveže bagete za zajtrk, sprehod skozi zgodovino v Louvru, občudovanje trgovin na Elizejskih poljanah, ogled večerne kabaret predstave… Sliši se kot idealen oddih za konec tedna. Pariz bo iz zimskega spanja prebudil tvojo umetniško dušo, odpočil misli in prinesel nove zgodbe. Da pa ne boš ob poplavi znamenitosti, ki kar kričijo po ogledu, kar obstal, smo zate izbrali nekaj najlepših delov tega čarobnega mesta.

#1 Notre-Dame je ena najlepših gotskih katedral na svetu. Postavljena je na otok sredi reke Sene, Ile de la Cité. Če si navdušenec fotografije, priporočamo, da jo obiščeš v popoldanskih urah, ko zahajajoče sonce mehko obseva krasno zahodno fasado. Lahko si ogledaš tudi notranjost, kripto ali se celo povzpneš na zvonik. Opozarjamo pa te, da gotska lepotica zahteva kar nekaj čakanja v vrsti.

Notre_Dame_de_Paris

#2 Slavolok zmage je središče kaotičnega pariškega prometa. Zgrajen je bil na ukaz Napoleona Bonaparteja v ponos in spomin na veličastne zmage v bitkah. Priporočamo vzpon na vrh, saj je razgled na večno mesto naravnost veličasten.
p4

#3 Eden glavnih razlogov za obisk Pariza je gotovo Eifflov stolp. Morda ne veš, da je bil postavljen kot vhod na znamenito svetovno razstavo Expo, ki jo je leta 1889 gostilo mesto luči. Utrip mesta boš najbolje ujel s ptičje perspektive z vrha stolpa, na katerega se lahko povzpneš z dvigalom. Za športne navdušence je seveda možen tudi nič kaj lahkoten sprehod po 704 stopnicah, tisti ki pa ste bolj hedonistične narave pa si lahko na vrhu privoščite kozarec šampanjca, za katerega boste odšteli med 12 in 21 evrov.

p1

#4 Pravijo, da je za ogled Louvra potreben vsaj teden dni, saj se svetovno znan muzej ponaša z več kot 35000 umetninami v svoji zbirki. Za začetek priporočamo enodnevni ogled, v katerega pa moraš nujno vključiti grško Nike Samotraško, obsežno zbirko egipčanskih artefaktov in seveda da Vincijevo Mona Liso. Predvidevamo, da čakanje v vrsti ni tvoje najljubše opravilo, zato imamo zate majhen nasvet. V muzej vstopi skozi nakupovalni center Carrousel de Louvre, kjer vhod ni tako poznan kot pri vsem znani piramidi, in se tako izogni gruči turistov. Cena regularne vstopnice znaša 15€.

louvre_museum_courtyard

#5 Za ogled Versajskega dvorca se moraš odpraviti 20 km iz središča Pariza. Dan, preživet v zlatih sobanah z razkošnimi lestenci in ogledali, ti bo približal način življenja, ki ga je užival Sončni kralj Ludvik XIV.  Spomladanski čas je odličen za raziskovanje versajskih vrtov, ki so do potankosti urejeni v francoskem stilu kraljevih vrtnarjev.

Palais de Versailles

Odkrij čarobni Pariz z Megabonom za samo 399€.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.