Ideja za izlet: V Pordenone na cvetlični sejem in v šoping

Vsak ljubitelj cvetlic mora vsaj enkrat v življenju obiskati cvetlični sejem v italijanskem mestu Pordenone!

Cvetlični sejem Pordenone

Prireditev je ena od pomembnejših na tem delu Evrope in vsako leto privabi veliko število strokovnjakov in ljubiteljev cvetja iz vsega sveta. Obiskovalci se lahko sprehodijo skozi paviljone z domišljeno rastlinsko scenografijo: gaje, tropske nasade, angleške parke in podobno. Na sejmu predstavljajo novosti in nove modne smernice na področju urejanja in oblikovanja vrtov.

Na razstavi poteka tudi prodaja semen, čebulic, gomoljev, sadik najrazličnejših rastlin, lončnic sobnih in vrtnih rastlin, rezanega cvetja, orodja za obdelovanje in zalivanje, opreme za vrtove, parke in terase, strokovno literaturo o vrtnarjenju in gojenju rastlin.

Pordenona in Tiare Shopping

Izlet na sejem morate izkoristiti tudi za sprehod po mestnem jedru Pordenona, ki leži ob reki Noncello. Sprehodite se po ulici Corso Vittorio Emanuele II. in si oglejte mestno hišo, cerkev nekdanjega frančiškanskega samostana in cerkev sv. Jurija, ki se ponaša z mogočnim zvonikom.

Na poti domov pa se ustavite še v nakupovalnem središču Tiare Shopping, ki se ponaša s številnimi trgovinami.

Bi na tak izlet odšli organizirano, z avtobusnim prevozom?
Preverite ponudbo TUKAJ!

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Edinstvena izkušnja v Sloveniji: Glamping za čokoholike (Chocolate Village)

Za več ugodnih ponudb za oddih pri naših sosedih, sledite tej povezavi. 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.