Preko Airbnb-ja lahko stanuješ v Trumpovi hiši

Najemnik hiše v newyorškem Queensu, v kateri je prva štiri leta svojega življenja preživel ameriški predsednik Donald Trump, se je odločil, da bo koval železo, dokler je vroče in je dal hiško v najem preko Airbnb za 725 dolarjev na noč.

V tistem predelu New Yorka so sicer cene za prenočitev več kot občutno nižje, vendar pa strank ne bo manjkalo. Hiša s petimi spalnicami, ki jo je zgradil predsednikov sedaj že pokojni oče Fred, lahko namreč prenoči do 20 oseb, trdi lastnik.

Hiša stoji v predelu Queensa Jamaica Estates, ki je od središča mesta Manhattna oddaljena sicer le nekaj kilometrov, lahko pa bila na drugem planetu, saj je dobesedno sredi ničesar, med drugim tudi kar zadeva dostop s podzemno železnico. Do nje je mogoče priti v spodobnem času le z avtomobilom.

Hišo je nepremičninski podjetnik Michael Davis lani po Trumpovi zmagi na volitvah za 2,1 milijona dolarjev prodal kitajskemu vlagatelju, ki mu jo je potem dal v najem za 4000 dolarjev na mesec. Davis računa, da bo to vsoto zlahka pokril na račun radovednežev ali Trumpovih oboževalcev.

Oglas za najem pravi, da je sredi dnevne sobe Trumpova podoba iz kartona, ki je menda imenitna spremljevalka za spremljanje programa televizije Fox News. Oglašuje se kot popolna namestitev za newyorške počitnice.

Vir: STA
Foto: Thinkstock

V Brooklynu so raje, kot prisego Trumpa, gledali ljubke ljubljenčke

Več ur dolgo inavguracijo 45. predsednika ZDA so ameriške in številne svetovne televizije predvajale v živo, a v brooklynskem baru so obiskovalcem na dveh ekranih raje 15 ur predvajali posnetke ljubkih živali. Ti posnetki, ki so dostopni prek interneta, niso bili izbrani naključno, temveč na priporočilo gostov, lastnikov bara in njihovih znancev, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

“Prisega se bo zgodila, pa če to hočemo ali ne,” je pred dogodkom povedala ena izmed uslužbenk bara. “Mi pa bomo predvajali ljubke posnetke muckov in slončkov,” je dodala.

Za razliko od inavguracije so v tem baru redno predvajali televizijska soočenja med predvolilno kampanjo. A kot so povedali, je Trumpa, ki jim je poteptal veselje in upanje, kar je prinesel odhajajoči predsednik Barack Obama, sedaj videti v vsaki reviji, “mi pa želimo le preprosto preživeti čas s prijatelji in se smejati muckam, ko se spotikajo v luknje”.

Vir: STA
Foto: Reuters

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.