Abu Dhabi ali Dubaj? Tri stanovanja na Airbnb, ki vas bodo sezula

Dubaj in Abu Dhabi sta emirata, ob omembi katerih si verjetno najprej zamislite neverjeten prestiž, ki navadnim smrtnikom nikoli ne bo dosegljiv.

Združeni arabski emirati, ali na kratko ZAE, so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka. Sestavlja jih sedem emiratov, poleg Dubaja in Abu Dhabija še Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah in Umm al-Quwain. Glavno mesto je Abu Dhabi, največje mesto pa Dubaj.

Na ta del sveta je letos svoj posel razširil tudi Airbnb. V Abu Dhabiju se je povezal z Oddelkom za kulturo in turizem ter lansiral še projekt Emirati Experiences. Ta omogoča obiskovalcem z vsega sveta nekaj dni živeti kot lokalci.

Airbnb pri nas sicer najraje uporabljamo predvsem zaradi ugodnih možnosti nastanitev po vsem svetu. Vendar pa: v Dubaju se povprečne cene nočitev na Airbnb gibljejo okoli 185 dolarjev. To jih umešča na peto mesto najbolj dragih nastanitev na svetu.

Pokukali smo v tri stanovanja na Airbnb, ki jih lahko najamete, cene za nočitev pa vas bodo presenetile – tudi v pozitivnem smislu. Vas zanima, kako so videti?

Dubaj: Waterfront apartment – Dubai Marina

Prestižno stanovanje v srcu dubajske marine ima odlično lokacijo, saj je v bližini vseh svetovno znanih restavracij in znamenitosti. Zgradba ima tudi bazen in fitnes. Presenetljiva pa je tudi njegova cena: 150 evrov na noč za štiri osebe!

Dubaj: Cozy Apartment Dubai – City Walk

To čudovito stanovanje je od Burj Khalifa in Jumeirah Beach oddaljeno le deset minut hoje. Celotno stanovanje s štirimi spalnicami sprejme 8 ljudi, cena na noč pa je 215 evrov.

Abu Dhabi: Ocean Villa – Zaya Nurai Island

Pravi okus luksuza ponuja vila na zasebnem otoku Zaya Nurai v Abu Dhabiju. Vila s pogledom na ocean (steklene stene!) ima štiri spalnice. Gleda na turkizno morje, za vsak primer pa ima tudi svoj bazen. Sprejme 10 gostov. Cena? Slabih 6 tisoč evrov na noč, torej 600 evrov na osebo.

Foto: Airbnb

PREBERITE ŠE: Dubaj: Neupravičena “ne morem si privoščiti” destinacija

Potovanja so za milenijce pomembnejša od glavnih treh prioritet njihovih staršev

Prioritete milenijcev so kot kaže študija Airbnbja nekoliko drugačne kot so jih imeli njihovi starši in stari starši. Kaj je na vrhu njihovega seznama? Potovanja!

V študiji Airbnbja in tržno-raziskovalnega inštituta GfK so tisoč milenijcev, mladih med 18 in 35 leti iz ZDA, Velike Britanije in Kitajske spraševali o njihovih načrtih in prioritetah za naslednjih pet let.

Potovanja pomembnejša od nakupa hiše, avtomobila in prihrankov

Na Otoku so si prvo mesto prioritet delila potovanja in prihranki, oboje pa je bilo krepko višje na seznamu prioritet kot je nakup hiše ali stanovanja.

Na Kitajskem so se potovanja izkazala za najbolj zaželeno komoditeto. Zatem je bil nakup avtomobila in nazadnje nakup domovanja.

Ameriški respondenti so na vrh seznama prioritet postavili prihranke in investicijske sklade, takoj za tem potovanja, nato nakup avtomobila. Vse to pred nakupom lastnega domovanja.

Mladi za potovanja vsako leto zapravijo več denarja

Ob tem pa za potovanja vsako leto zapravijo več. 55 odstotkov vprašanih Angležev, 56 odstotkov Američanov in 83 odstotkov Kitajcev je v letu raziskave za potovanja zapravilo več kot leto pred tem.

Raje lokalno kot turistično in brez pomoči agencije

Več kot polovica respondentov v vseh treh državah na potovanjih preferira raziskovanje lokalnih okrožij pred turističnimi točkami. Ta podatek je za Airbnb precej koristen, saj kaže na to, da mladim bolj od klasičnega turizma diši spoznavanje dežel z vidika lokalcev (ki stanovanja na Airbnb tudi oddajajo). Tri četrtine vprašanih prav tako svoje potovanje raje organizira kar samih in ne želijo potovati z agencijo.

Destinacijo izbirajo s pomočjo Facebooka in Instagrama

Študija je “potipala” tudi, na kakšen način milenijci izbirajo svoje destinacije. Kar tri četrtine vprašanih najbolj zaupa družbenim medijem in omrežjem, šele nato poslušajo priporočilo kolegov, turističnih spletnih strani in klasičnih medijev. Kakšne pa so vaše prioritete?

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Maroko: Dva obiska vredna kraja, kjer so snemali Igro prestolov

Pariz: Airbnb razpisal natečaj za nočitev v stekleni piramidi muzeja Louvre

Priljubljeni spletni posrednik prenočišč Airbnb vsako leto preseneti z natečajem, ki zmagovalcu omogoči nočitev na zelo nenavadnem kraju. Tokrat bosta srečneža prespala v Louvru!

Ikonična piramida, takšna, kot jo vidite pred pariškim muzejem Louvre, bo po zaslugi Airbnb kmalu postala prenočišče za par, ki bo zmagal na natečaju. Naloga tistih, ki se bodo potegovali za nagrado pa je, da karseda inovativno odgovorijo na vprašanje: Zakaj bi bili ravno oni popoln gost Mone Lise? Izbranec bo 30. aprila lahko prespal med največjimi svetovnimi umetninami. Kot kaže pa Slovenci v natečaju ne moremo sodelovati, saj ta za nas ni razpisan.

Airbnb je natečaj v sodelovanju z muzejem Louvre pripravil ob 30. obletnici ikonične steklene piramide, ki se bohoti pred to mogočno zgradbo. Oblikoval jo je ameriško-kitajski arhitekt I. M. Pei. Nagrajenca pa bosta prespala v prav v ta namen oblikovani spalnici v pomanjšani piramidi, ki bo postavljena v največjo stekleno konstrukcijo.

Zaseben ogled Louvra, kot sta ga imela Obama ali Beyonce

Zmagovalec natečaja bo ob sončnem zahodu lahko skočil še na zaseben ogled muzeja, po katerem ga bo popeljal umetnostni zgodovinar. Mona Lisa bo na ogled samo nagrajencema, ki bosta ob pogledu nanjo lahko celo nazdravila z aperitivom. V družbi Miloške Venere pa jima bodo v začasni obedovalnici postregli še z večerjo. V sobanah Napoleona III. bo gosta pričakal še intimen akustični koncert, prespala pa bosta v pomanjšani stekleni piramidi.

Takšna kulturna srečanja so navadnim smrtnikom sicer precej nedostopna, saj se v muzeju, ko je ta odprt, vsak dan tre obiskovalcev – zgolj lani ga je obiskalo kar 10 milijonov ljudi. Zasebno turo po njem imajo zgolj pomembneži, kot je nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, svoj ogled (in snemalni dan za videospot) pa sta imela tam tudi Beyonce in Jay-Z.

Čeprav natečaj ni odprt za Slovence, pa Louvre in Airbnb obljubljata nekaj za vse dostopnih izkušenj. Od maja do konca leta bodo organizirali serijo ekskluzivnih obiskov muzeja, ki jih boste lahko našli na Airbnbju.

Foto: Airbnb

Na Airbnb lahko najamete letalo, preurejeno v stanovanje

Na priljubljenem portalu za rezervacijo nastanitev Airbnb zdaj lahko najamete letalo! To sicer ostaja trdno na tleh, opravlja pa funkcijo udobnega prenočišča.

Na Airbnb lahko brskate med čudovitimi (in precej manj imenitnimi) stanovanji, ki jih lahko najamete kot alternativo hotelov, hostlov in kampov. Sem in tja pa se na tej priljubljeni platformi za rezervacijo nastanitev najdejo tudi sladkorčki, ki so vse prej kot to, kar bi pričakovali.

Spanje v starem letalu? Zakaj pa ne!

Na zahodu Francije tako na primer lahko najamete kar celo letalo! A brez skrbi, z njim ne boste poleteli. Letalo že dolgo ne služi več svojem prvotnem namenu. Ker ni več primerno za med oblake, je stacionirano v Franciji, le 2 minuti od morja – v bližini so plaže Tharon, Pornic in Saint Brévin.

Letalo s straniščem v pilotski kabini

Namesto sedežev je krov preurejen v pravo stanovanje z udobno zakonsko in dvema enojnima posteljama ter jedilnim kotičkom, kjer seveda sedite na starih letalskih sedežih. Na letalu je tudi majhna kuhinja, v mini kotičku pa se lahko tudi tuširate.

In wc? Lokacija stranišča je pravzaprav še najbolj imenitna. Najdete ga kar v pilotski kabini, med sedenjem na školjki pa pred vami še vedno stoji krmilo in nekaj upravljalnih ročk. V letalu torej povsem udobno bivajo štiri osebe, za eno noč v prizemljenem letalu pa boste skupno odšteli 89 evrov.

Foto: Airbnb.com

PREBERITE ŠE:

To vse se z letalom zgodi medtem, ko čakate na vkrcanje

 

Airbnb ukinil tekmovanje za nočitev na Kitajskem zidu

Airbnb je pred kratkim objavil nagradno igro, ki bi zmagovalcu 4. septembra omogočila unikatno dogodivščino – nočitev na Kitajskem zidu.

Nočitev na največjem čudu na svetu, kar so jih zgradile človeške roke

Zmagovalec tekmovanja bi prenočil v enem izmed opazovalnih stolpov, ki bi ga ob tej priložnosti preuredili v šik nastanitev z večerjo ob sončnem zahodu z osupljivim razgledom na največjo konstrukcijo na svetu, kar jih je kdajkoli zgradil človek.

Kritike na račun uničevanja kulturne dediščine

A kot kaže, se to ne bo zgodilo. Pri Airbnb so se odločili, da tekmovanje odpovedo. Razlog za to so negativni odzivi javnosti. Organizatorji so namreč prejeli več sporočil o neprimernosti tekmovanja. Z nagrado bi namreč prispevali k propadanju legendarne strukture, ki je na več delih potrebna temeljite obnove. Zid je ponekod namreč že popolnoma izginil ali pa so od njega ostale le še ruševine. Spodbujanje nočitev na tej imenitni kulturni dediščini pa bi bilo vse prej kot koristno zanjo. Veličastna struktura je od leta 1987 sicer na Unescovem seznamu spomenikov svetovne kulturne dediščine.

Preberite še: 7 dejstev, ki jih morate prebrati, preden odpotujete na Kitajsko

Pri Airbnb sicer zagotavljajo, da so želeli s projektom ljudi spodbuditi k razmišljanju o ohranjanju kulturne dediščine, zaradi negativnih odzivov uporabnikov pa so se zadevo vseeno odločili odpovedati. Promocijo Kitajske bodo v prihodnje tako poskušali izvajati na drugačen način.

Foto: Shutterstock, Airbnb

PREBERITE ŠE:

Pred skokom v Azijo: Kako pravilno uporabljati jedilne paličice

 

Boemska prikolica v Malibuju, ki jo lahko najamete prek Airbnb

Na Airbnb, spletnem portalu, kjer lahko oddajate, oziroma najemate prenočišča, se skriva marsikaj. Na primer osamljena prikolica v Malibuju, ki je stacionirana streljaj iz Los Angelesa in nudi udobje hotela, a ne na račun svobode.

Med raziskovanjem zahodne obale čez lužo lahko civilizaciji ubežite v objem narave, z izjemnim razgledom z gigantske terase. Ta leži pred boemsko prikolico v Malibuju – lahko jo najamete, ter jo imate čisto zase!

Pogled na planine Santa Monice in Tihi ocean

Prikolica je last dizajnerja iz Malibuja, ki jo je zgradil za lastne pobege v naravo. Prikolico je predelal v velik studio s steklenimi paneli, ki se odpirajo na veliko leseno teraso. Na njej najdete udobne blazine in ležalnike, gleda pa na planine Santa Monice in Pacifik.

Srečate lahko kojote

Od tod lahko ujamete sanjske sončne zahode, nebo, posuto z utrinki, najverjetneje pa boste ponoči slišali (ali celo videli) kakšen krik kojotov. Najemodajalci opozarjajo, da morate biti kot gostje resnično ljubitelji narave, saj v hribih živi veliko različnih živali. Obisk mišk, če ne pospravite hrane, ni redkost. Po okolici skakljajo tudi zajčki, do sedaj pa se še nihče od gostov ni pritožil, da bi naletel na kačo – ki sicer za ta del sveta niso redkost.

Če se zbudite dovolj zgodaj, lahko s terase ujamete meglice in oblake, ki se počasi dvigujejo v nebo in dobite občutek, da ste edini človek na tem imenitnem planetu.

Ne spreglejte: INTERVJU: Velenjčanka, ki jo je igra odnesla v Hollywood

Foto: Airbnb

PREBERITE ŠE:

INTERVJU: Velenjčanka, ki jo je igra odnesla v Hollywood

https://www.vandraj.si/sest-stvari-o-americanih-ki-se-evropskim-turistom-zdijo-cudne/

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.