Abu Dhabi ali Dubaj? Tri stanovanja na Airbnb, ki vas bodo sezula

Dubaj in Abu Dhabi sta emirata, ob omembi katerih si verjetno najprej zamislite neverjeten prestiž, ki navadnim smrtnikom nikoli ne bo dosegljiv.

Združeni arabski emirati, ali na kratko ZAE, so z nafto bogata obmorska puščavska država na jugovzhodu Arabskega polotoka. Sestavlja jih sedem emiratov, poleg Dubaja in Abu Dhabija še Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah in Umm al-Quwain. Glavno mesto je Abu Dhabi, največje mesto pa Dubaj.

Na ta del sveta je letos svoj posel razširil tudi Airbnb. V Abu Dhabiju se je povezal z Oddelkom za kulturo in turizem ter lansiral še projekt Emirati Experiences. Ta omogoča obiskovalcem z vsega sveta nekaj dni živeti kot lokalci.

Airbnb pri nas sicer najraje uporabljamo predvsem zaradi ugodnih možnosti nastanitev po vsem svetu. Vendar pa: v Dubaju se povprečne cene nočitev na Airbnb gibljejo okoli 185 dolarjev. To jih umešča na peto mesto najbolj dragih nastanitev na svetu.

Pokukali smo v tri stanovanja na Airbnb, ki jih lahko najamete, cene za nočitev pa vas bodo presenetile – tudi v pozitivnem smislu. Vas zanima, kako so videti?

Dubaj: Waterfront apartment – Dubai Marina

Prestižno stanovanje v srcu dubajske marine ima odlično lokacijo, saj je v bližini vseh svetovno znanih restavracij in znamenitosti. Zgradba ima tudi bazen in fitnes. Presenetljiva pa je tudi njegova cena: 150 evrov na noč za štiri osebe!

Dubaj: Cozy Apartment Dubai – City Walk

To čudovito stanovanje je od Burj Khalifa in Jumeirah Beach oddaljeno le deset minut hoje. Celotno stanovanje s štirimi spalnicami sprejme 8 ljudi, cena na noč pa je 215 evrov.

Abu Dhabi: Ocean Villa – Zaya Nurai Island

Pravi okus luksuza ponuja vila na zasebnem otoku Zaya Nurai v Abu Dhabiju. Vila s pogledom na ocean (steklene stene!) ima štiri spalnice. Gleda na turkizno morje, za vsak primer pa ima tudi svoj bazen. Sprejme 10 gostov. Cena? Slabih 6 tisoč evrov na noč, torej 600 evrov na osebo.

Foto: Airbnb

PREBERITE ŠE: Dubaj: Neupravičena “ne morem si privoščiti” destinacija

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.