Potovanja so za milenijce pomembnejša od glavnih treh prioritet njihovih staršev

Prioritete milenijcev so kot kaže študija Airbnbja nekoliko drugačne kot so jih imeli njihovi starši in stari starši. Kaj je na vrhu njihovega seznama? Potovanja!

V študiji Airbnbja in tržno-raziskovalnega inštituta GfK so tisoč milenijcev, mladih med 18 in 35 leti iz ZDA, Velike Britanije in Kitajske spraševali o njihovih načrtih in prioritetah za naslednjih pet let.

Potovanja pomembnejša od nakupa hiše, avtomobila in prihrankov

Na Otoku so si prvo mesto prioritet delila potovanja in prihranki, oboje pa je bilo krepko višje na seznamu prioritet kot je nakup hiše ali stanovanja. Na Kitajskem so se potovanja izkazala za najbolj zaželeno komoditeto. Zatem je bil nakup avtomobila in nazadnje nakup domovanja. Ameriški respondenti so na vrh seznama prioritet postavili prihranke in investicijske sklade, takoj za tem potovanja, nato nakup avtomobila. Vse to pred nakupom lastnega domovanja.

Mladi za potovanja vsako leto zapravijo več denarja

Ob tem pa za potovanja vsako leto zapravijo več. 55 odstotkov vprašanih Angležev, 56 odstotkov Američanov in 83 odstotkov Kitajcev je v letu raziskave za potovanja zapravilo več kot leto pred tem.

Raje lokalno kot turistično in brez pomoči agencije

Več kot polovica respondentov v vseh treh državah na potovanjih preferira raziskovanje lokalnih okrožij pred turističnimi točkami. Ta podatek je za Airbnb precej koristen, saj kaže na to, da mladim bolj od klasičnega turizma diši spoznavanje dežel z vidika lokalcev (ki stanovanja na Airbnb tudi oddajajo). Tri četrtine vprašanih prav tako svoje potovanje raje organizira kar samih in ne želijo potovati z agencijo.

Destinacijo izbirajo s pomočjo Facebooka in Instagrama

Študija je “potipala” tudi, na kakšen način milenijci izbirajo svoje destinacije. Kar tri četrtine vprašanih najbolj zaupa družbenim medijem in omrežjem, šele nato poslušajo priporočilo kolegov, turističnih spletnih strani in klasičnih medijev. Kakšne pa so vaše prioritete?

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Maroko: Dva obiska vredna kraja, kjer so snemali Igro prestolov

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.